En Directe a Ràdio 4   Gastronomia amb la xef Carme Ruscalleda 28.10.2020 16:03

L'Elisabeth Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabarna ens ha expliciat que és temps de castanyes, magranes, codony, xirimoia i mandarines. Espinacs, bledes i bròquil... de peix i és una bona setmana de cua de rap, fritura, navalles i cloïsses japònica. També d’Ànec i preus també molt estables pel xai de l'Aragó.

La Carme Ruscalleda ens dona consell per a poder fer les castanyes a casa, encara que no disposem d’un foc viu de llenya. Fer-les al grill, però primer rentar-les i fer-ho senyal amb el ganivet perquè no explotin. Dos o tres minuts amb el grill al roig roent. I deixar-les reposar una mica. També es poden fer al forn calen a 200º però no quedaran emmascarades pel grill.

Un truc per fer Moniatos: Amb la polpa del moniato cuit, l'aixafem amb la forquilla i en fem boles i les arrebossem amb pipes salades. És un divertiment.

També en s’ha explicat una forma de fer les mongetes sense hidratar-les, que Ruscalleda ha ‘descobert’ de manera accidental a Sant Sebastià.

"Us fereu un tip de riure, amb un descobriment que acabo de fer, jo que vinc d’un mon que sempre ha cultivat i ha menjat llegum!,,,,,ara mateix, amb tantes olles de llegum que he cuinat a la botiga, al restaurant i a casa,,,, “de cop i volta” he canviat “la técnica de la cocció”.

Amb mongetes farem la recepta d’avui: Guisat mariner de mongetes i cloïsses o navalles.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones