En Directe a Ràdio 4   En Directe a Ràdio 4 - Secció de Carme Ruscalleda 14.10.2020 17:55

Amb l'Elisabet Carvajal, la portaveu dels majoristes de Mercabarna ens ha parlat dels productes estrelles d'aquests dies: Els bolets, que ens ha dit que a les setmanes vinents el preu s'anirà moderen de preu. També és temps de bledes, espinacs i mongeta tendre, que està en un moment òptim, també de moniatos.

De fruites: Codony, Mango, figues de Lleida, caquis i castanyes (que la Carme Ruscalleda convertirà en salses i en una sopa meravellosa).

De peix és temps de bonítol seitó i lluç de volanta de l'Atlàntic i de carn: el cabrit a preus moderat i també és temporada de caça menor, conill de bosc.

Agafem mig quilo de castanyes i fem una primera bullida de 15 minuts per poder-les pelar, fer un sofregit amb porro i afegir un litre i quart d'aigua mineral i que torni a bullir 15 minuts, hi afegim una tassa de crema de llet i un toc de vi de Porto, ho triturem i tindrem una crema de color rosat, amb un perfum boníssim.

El bonítol és recomanable fer-lo a volta i volta, si no té tendència de quedar 'secot' i el lluç, que agrada als nens, perquè és suau, però és un peix que vol una mica de 'rock'n roll' com ara fer-lo amb un allioli.

I el cabrit el fem amb un romesco. El fem a talls regulars, el marquem una mica, fins a enrossir-lo. En el mateix oli hi fregim una cabeça d'alls i els retirem, quatre branques de julivert, ho retirem, i afegim 15 ametlles torrades, dues nyores, i ho triturem amb els alls, ho posem tot a la cassola amb el cabrit 45 minuts més. Obtindrem un xup xup boníssim.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones