Enlaces accesibilidad

Ana Belén, Premi Sant Jordi de RNE a la Trajectòria

  • Una de les artistes més admirades, capaç de sorprendre amb grans interpretacions. L'última, a la sèrie 'Traïció' de RTVE
  • Els guardons es lliuraran el 23 d'abril a Barcelona
  • Pàgina web dels Premis Sant Jordi

Per
Ana Belén, tras recibir el Goya de Honor en 2017
Ana Belén, tras recibir el Goya de Honor en 2017

RNE ha reconegut amb el premi Sant Jordi de Cinematografia 2018 a la Trajectòria, la carrera professional d'Ana Belén. Els guardons, que celebren aquest any la seva 62a edició, es lliuraran el proper 23 d'abril a Barcelona. Els premis han reconegut aquest any a les pel·lícules 'Terra Ferma' i 'Estiu 1993'; mentre les Roses de Sant Jordi, que es lliuren per votació dels oients, han destacat a 'La llibreria' i 'La La Land'.

L'actriu i cantant Ana Belén ha participat en prop de 50 pel·lícules, des de 'Zampo i Yo' de Luis Lucía, el seu "descobridor", a l'última fins ara, 'La Reina de España' de Fernando Trueba, director amb qui ja havia rodat 'Se infiel i no mires con quien". També ha actuat en més de trenta obres de teatre, dramàtics i sèries de televisió.

Ana Belén, amb una extensa trajectòria, ha treballat amb els més destacats directors: Vicente Aranda, Pilar Miró, Gonzalo Suarez, Mario Camus, Pedro Olea, Manuel Gutiérrez Aragón, Jaime de Armiñán, Imanol Uribe, Fernando Colomo i José Luis García Sánchez.

Entre la seva llarga llista de pel·lícules destaquen grans títols del nostre cinema com 'El amor del capitán Brando', 'Morbo', 'Demonios en el Jardín', 'La casa de Bernarda Alba', 'La corte del Faraón', 'La pasión turca ',' Libertaries 'o' El amor perjudica seriamente la salud '. També ha treballat com a directora amb el llargmetratge 'Como ser mujer y no morir en el intento'.

També és destacable el seu treball en televisió, amb inoblidables papers com el de 'Fortunata y Jacinta', o el més recent a la sèrie 'Traición', ambdues de RTVE.

Nombrosos guardons han reconegut a l'artista, com el Goya d'Honor 2017. Té també 6 Fotogramas de Plata i el premi del Festival de Màlaga. Dues mencions especials del Festival de Sant Sebastià, tres Premis Ondas i un TP d'Or. També és Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres franceses el 1986, Medalla d'Or de l'Acadèmia 1995, Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2007, Medalla d'Honor del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics i Grammy llatí a l'excel·lència musical

Premis Sant Jordi 2018

Els Premis Sant Jordi de Cinematografia han destacat en aquesta edició com a millor pel·lícula a l'espanyola, 'Terra ferma', de Carles Marquès-Marcet; i la millor opera prima, 'Estiu 1993' de Carla Simón, ambdues participades per RTVE.

D'altra banda, les Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular, es lliuraran en aquesta edició a les pel·lícules 'La llibreria', participada per RTVE (millor pel·lícula espanyola) i triomfadora dels Goya 2018, i 'La La Land (La ciutat de les estrelles) '(millor pel·lícula estrangera). Queda per fallar el premi a la Indústria.