Enlaces accesibilidad

La plataforma de cinema Filmin, Premi Sant Jordi de Cinematografia a la Indústria

  • Filmin és el portal de referència de visionat de pel·lícules ‘on line’ a Espanya
  • Jaume Ripoll, Juan Carlos Tous i José Antonio de Luna són els tres socis fundadors
  • El Premi Especial a la Indústria culmina el palmarès dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que es lliuraran el 13 d’abril a Barcelona

Per
Filmin és el portal de referència de visionat de pel·lícules 'on line' a Espanya
Filmin és el portal de referència de visionat de pel·lícules 'on line' a Espanya

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografía completen el seu palmarès amb el guardó a la Indústria, que ha recaígut en l’empresa Filmin. RNE valora el caràcter pioner i innovador de l’empresa Filmin, reconeguda per la Unió Europea com la millor plataforma de cinema europeu dels últims anys. Filmin és la primera plataforma a Espanya que va oferir un servei de subscripció i també la primera en tenir una aplicació per a smartphones i tablets . Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que enguany celebren la 59ena edició, es lliuraran el proper 13 d’abril.

L’empresa Filmin va ser creada en Barcelona en el 2008. Amb més de 800.000 visites

L’empresa Filmin va ser creada en Barcelona en el 2008. Amb més de 800.000 visites al mes, Filmin respon al repte de la renovació tecnològica i a la millora dels serveis que s’ofereixen a través de la xarxa.

Formada per tres socis, Filmin és la primera plataforma a Espanya que va oferir un servei de subscripció i també la primera en tenir una aplicació a smartphones i tablets Filmin té el millor catàleg de llargmetratges que es pot trobar a tot el país, amb més de 8.000 títols. La plataforma ofereix cinema d’autor i independent, però també alguns títols de cinema comercial.

Filmin és la primera plataforma a Espanya que va oferir un servei de subscripció

Al 2010 van llançar la versió definitiva de la plataforma i van ser els primers al nostre país que van oferir una tarifa plana i pel·lícules i sèries en versió original, en ‘streaming’ i en alta definició. A més a més, a la seva oferta tenen incorporades totes les cadenes de televisió del món. Els tres socis continuen buscant noves maneres de seduir al espectador, encaminant-lo cap al cinema independent amb versió original i de qualitat. Ara s’associaran amb el Sónar per fer un festival de cinema a Barcelona.

Aquest guardó se suma al palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia: millor pel·lícula espanyola ‘Loreak’, de José María Goenaga i Jon Garaño; millor opera prima ‘10.000 KM’ de Carlos Marques-Marcet (ambdues participades por TVE); millor actriu espanyola, Íngrid García-Jonsson per ‘Hermosa juventud’ i el premi al millor actor espanyol ha recaigut, ex aequo, en Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez per la seva interpretació en ‘La isla mínima’. A l’apartat internacional, la cinta ‘Her’ de Spike Jonze, ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula estrangera. Tom Hardy per la seva interpretació en ‘Locke’ i ‘La entrega’, així com Rosamund Pike pel seu paper en ‘Perdida’, són considerats millor actor i actriu estrangers. També s’afegeix al recent Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria concedit a l’actriu Mònica Randall, així com els premis Roses de Sant Jordi, decidides per votació popular dels oients de Ràdio 4 i que han recaigut en las pel·lícules ‘Ocho apellidos vascos’ dirigida per Emilio Martínez Lázaro i ‘El gran hotel Budapest’ del director nord-americà Wes Anderson.