Enlaces accesibilidad

L'Informatiu Logotipo de 'L'Informatiu' Todos los De dilluns a divendres a les 14h i a les 16h a La 1 i a www.rtve.cat/directe | Dissabte i diumenge a les 14:00h a La 1 i www.rtve.cat/directe en La 1 Web oficial

Notícies dels Serveis Informatius de RTVE Catalunya.

Añadir a favoritos

La primera planta de bateries per cotxes estarà a prop de SEAT a Martorell

04.03.2021

La primera planta de bateries per a vehicles elèctrics d'Espanya s'instal·larà a prop de la factoria de Seat a Martorell. Ho ha anunciat la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, sense concretar la ubicació exacta de la planta. Serà un consorci publicoprivat creat pel Govern espanyol, on hi seran Seat, Iberdrola i que està obert a més socis.

Un consorci que formarà part del primer projecte estratègic de recuperació econòmica i que té com a objectiu la transició cap al vehicle elèctric. I malgrat que hi ha secretisme sobre la ubicació de la fàbrica de bateries, segons la ministra d'Indústria estarà a prop de Seat, arran del procés de transformació de la planta de Martorell cap al vehicle endollat. L'anunci arriba unes hores abans de la visita demà a Seat del Rei Felip Sisè i el president del Govern, Pedro Sánchez, visita que es va ajornar al desembre per la quarantena del cap de l'executiu. De forma oficial, la visita és pel 70è aniversari del fabricant espanyol, però es podria anunciar la fabricació a Martorell del nou elèctric de Volkswagen i l'electrificació de la planta amb fons europeus.