Enlaces accesibilidad

Programas no recomendados para menores de 12 años (NR12) Cafè d'idees Logotipo de 'Cafè d'idees' Todos los Simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 en La 2

'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El bloc inicial d'informació del dia anirà a càrrec de Laura Mesa.

Añadir a favoritos

José Montilla: "Les cartes encara no s'han ac

25.02.2021

José Montilla no descarta encara una investidura del candidat socialista Salvador Illa. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, el 128è president de la Generalitat de Catalunya defensa que encara aspiren a governar, ja que "la política no són només números": "Les cartes encara no s'han acabat de jugar", assegura. El president Montilla destaca que hi ha coll per a negociar i que ara ERC té ara més autoritat per dirigir-se al bloc independentista i alhora poder "trencar amb la dinàmica de blocs". En aquest sentit, també afegeix que no s'hauria de "donar peixet" a la CUP per part de les formacions polítiques independentistes que no confien en la via unilateral.

Montilla descarta la viabilitat d'un referèndum pactat, ja que no veu una majoria suficient que ho faci possible: "Creu que des d'Espanya es facilitaria un referèndum per liquidar Espanya? La resposta és que no". En aquest sentit, considera que la independència és una utopia i que "no s'han de confondre il·lusions i fantasies".