Enlaces accesibilidad

Programas no recomendados para menores de 12 años (NR12) Cafè d'idees Logotipo de 'Cafè d'idees' Todos los Simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 en La 2

'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El bloc inicial d'informació del dia anirà a càrrec de Laura Mesa.

Añadir a favoritos

Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria més força al Govern"

24.02.2021

Elisenda Paluzie aposta per un Govern d'ERCJxCat i CUP, ja que l'entrada dels cupaires a l'executiu "donaria molta més força" i creu que seria "important" que agafessin la presidència del Parlament. Tot i això, en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, veu contradiccions "molt grans" del seu programa amb l'acció de govern amb Esquerra i Junts. Paluzie defensa accions des de les institucions per preparar una "declaració d'independència efectiva" i que, si hi ha un Govern independentista, s'han de repartir estratègies i no només conselleries.

La presidenta de l'ANC recorda que al 14-F "les forces independentistes plantejaven camins diferents" i que Esquerra ha guanyat sense plantejar una declaració d'independència: "Quant temps s'ha d'esperar per a un referèndum acordat i l'amnistia?", ha preguntat als republicans. Paluzie creu que cal una "nova base" centrada en la confiança i la independència en un no Govern independentista, ja que hi ha una "dinàmica de desconfiança que s'arrossega des de fa temps" entre ERC i JxCat. 

Sobre els aldarulls de les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, Elisenda Paluzie diu que no es pot banalitzar el nazisme i que no aplaudeix que es trenquin vidres, però que tampoc li agrada "que els comerciants del Passeig de Gràcia diguin que van tenir 'la nit dels vidres trencats'". D'altra banda, reconeix la derrota de la candidatura de l'ANC a les eleccions de PIMEC, tot i recordar que Eines Pimec havia "denunciat irregularitats".