Enlaces accesibilidad

Programas no recomendados para menores de 12 años (NR12) Cafè d'idees Logotipo de 'Cafè d'idees' Todos los Simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 en La 2

'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El bloc inicial d'informació del dia anirà a càrrec de Laura Mesa.

Añadir a favoritos

Entrevista a Fernando Sánchez Costa, president de SCC

02.10.2020

La darrera entrevista política de la setmana al "Cafè d'Idees" l'ha protagonitzat Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana (SCC). Durant la conversa amb Gemma Nierga, Sánchez Costa afirma haver vist un "descens notable en el record de l'1 d'octubre", i assegura que "d'aquí a 10 anys molta gent negarà haver participat en aquest procés", ja que, segons ell, "ha portat a la decadència de Catalunya".

S'ha mostrat crític amb l'actitud dels governs centrals. Considera que "si hagués actuat molt abans, segurament no hauríem vist les imatges de l'1 d'octubre". Mentre era diputat del PP, recorda que en diverses ocasions "el PP Català va demanar a Mariano Rajoy prendre's seriosament el conflicte català", i amplia la reflexió considerant que les elits centrals mai s'han pres de manera realista el problema català, perquè des de fa molt de temps, insisteix, "manca un projecte comú per Espanya".


Admet que dins SCC hi ha hagut un debat sobre la idoneïtat dels indults als polítics presos, però finalment han acordat estar en contra "perquè no es donen les condicions"


El president de SCC recomana al constitucionalisme unir-se a les pròximes eleccions, perquè creu que "no pot anar amb vuit marques diferents", i demana al govern central "que faci el que no va fer el govern del PP: implicar-se a fons a Catalunya per refer ponts" i no confondre que Catalunya són només els partits nacionalistes.