Enlaces accesibilidad

Feminismes a Ràdio 4 Logotipo de 'Feminismes a Ràdio 4' Todos los Divendres de 21.00 a 22.00 hores. Dilluns de 02.00 a 03.00 hores en Ràdio 4

Feminismes a Ràdio 4 és un espai de servei públic que dóna veu a persones, entitats i col·lectius que plantegen una visió crítica del patriarcat i lluiten contra les violències masclistes. Fa divulgació de la història del feminisme i dels feminismes, en plural, que avui plantegen diferents maneres d'abordar la desigualtat i la construcció social del gènere.

Añadir a favoritos

Dones, ciència i el camí de l'empoderament

20.06.2019

A la primera part parlem de dones i ciència amb Marina OrtegaMariluz Mangue Owono i Andrea Castarnado, tres estudiants de batxillerat que han estat premiades per l'AMIT (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues), pels seus treballs de recerca centrats en el paper de les dones als videojocs, les raons per les que hi ha poques dones enginyeres o tecnòlogues i en els obstacles que van haver de superar les primeres universitàries espanyoles del segle XIX. També sentim les reflexions d'Ana Maria González Ramos, directora d'AMIT a Catalunya. I a la segona part, donem veu al camí d'empoderament que dones com Nayara Reis està fent acompanyada de l'equip de la Fundació Surt. "El sistema en el qual vivim fa mal", diu la Nayara Reis. I la directora de la Fundació Surt, Sira Vilardell, afegeix:"Cal que cada dona, per si mateixa, identifiqui les desigualtats; i ens hem d'escoltar i acompanyar en el camí per a fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones".