Amics i coneguts   Amics i coneguts - Reportatge: Economia Circular 07/03/2015 10:39

Cada català genera al dia de mitja 1,3 quilograms de residus municipals, que són aquells generats en els domicilis, els comerços, les oficines i els serveis. Si fem els càlculs al llarg de l’any cada ciutadà produim gairbé mitja tona de residus. Al 2013, l’últim any que es disposa de dades, a Catalunya és van generar 3,6 milions de tonelades de deixalles.

Unes xifres que representen, segons ens explica Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, una millora considerable respecte anys enrere.

En els últims 20 anys, el reciclatge ha evolucionat molt. La gestió dels residus ha passat de ser un problema sanitari, afirma Josep Maria Tost, a convertir-se en un sector clau per l’economia, representa el 6% del Producte Interior Brut de Catalunya o el que és el mateix, equival a 12.000 milions d’euros.

Un sector que encara té molt potencial d'expansió gràcies a la creixent conscienciació sobre la necessitat de cuidar el medi ambient a l'hora de gestionar els residus i en la producció sostenible dels béns de consum. És el que es coneix com a economia circular. 

Amics i coneguts
Más opciones