Vespre a La 2 - 24/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2

Per tercera vegada Esperanza Aguirre anuncia la seva dimissió, aquest cop deixa l'únic càrrec polític que li quedava a l'ajuntament de Madrid. Ho...

Disponible hasta 21-02-2222

24/04/2017 00:31:00
Vespre a La 2 Vespre a La 2
Vespre a La 2 00:31:00 24/04/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Per tercera vegada Esperanza Aguirre anuncia la seva dimissió, aquest cop deixa l'únic càrrec polític que li quedava a l'ajuntament de Madrid. Ho fa empesa per la operació Lezo, que recordem ha portat a la presó al seu exmà dreta i substitut al capdavant de la comunitat de Madrid, Ignacio González... La lideressa abandona després de veure com els seus principals col.laboradors, primer Granados i ara Ignacio González, estan implicats en casos de corrupció.. És el final de la carrera política de la gran rival de Rajoy? Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Esther Vivas, Astrid Barrio i Joan López Alegre.

La dimissió de la lideressa del PP arriba el mateix dia que hem sabut que el jutge de la operació LEZO, Eloy velasco, investiga a l'exministre del PP Eduardo Zaplana i a l'empresari d'OHL, Juan Miguel Villar Mir per la seva implicació en la presumpta corrupció al Canal Isabel II de Madrid.

L'altra focus de l'actualitat passa per França... La primera volta de les eleccions presidencials ha provocat un daltabaix en l'escenari polític. Els francesos han votat pel canvi....i per primer cop han deixat els partits tradicionals fora de la carrera cap a l'Elisi. Emmanuel Macron i Marine Le Pen es veuran les cares a la segona volta.... amb dos projectes contraposats: Ahir van acabar separats nomès per 2 punts d'avantage del jove candidat centrista. Macron, liberal i europeista, té moltes possibilitats d'imposar-se a la segona volta ja que els votants dels partits tradicionals li donaran suport per tal d'evitar una victòria de l'ultradreta.

A Catalunya, el debat polític entre els partits sobiranistes continua a l'entorn del referèndum... Les entitats independentistes ja han avisat al Govern de la Generalitat que la societat civil NO pot substituit les institucions per organitzar-lo. I adverteixen que no volen que sigui un nou 9N... De la seva banda, PDECAT i Esquerra insisteixen que la consulta es farà i sera vinculant.

Són les queixes dels usuaris per les aglomeracions provocades per la vaga del metro a Barcelona. Aglomeracions que han obligat a restringir l'accés en algunes estacions per evitar situacions de perill... Les aturades de primera hora de l matí i de la tarda es repetiran ara en un tercera tanda entre dos quarts de 9 i dos quarts d'onze de la nit. Els sindicats afirmen que el seguiment és massiu i TMB assegura que els serveis mínims, del 40% al matí i tarda s'estan complint.

Radio Nacional d'Espanya a Catalunya lliura els premis Sant Jordi de Cinematografia a les millors pel·lícules, directors i actors. Aquest migdia ja hem pogut veure alguns dels guardonats com Eusebio Poncela que recull el premi especial. També hi eren Emma Suàrez premiada com a millor actriu, i Luís Callejo, millor actor. Entre les pel·lícules premiades destacan "Julieta", "La propera pell" o "Tarde para la ira". La 2 de Televisió emetrà demà un complet resum de la cerimònia.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán