Vespre a La 2 - 23/01/2017
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 23/01/2017

Mentre el Govern enfila la setmana clau de les negociacions pels pressupostos amb la CUP, el Pacte Nacional pel Referendum insta als Governs català...

23/01/2017 00:31:30
Vespre a La 2 - 23/01/2017 Vespre a La 2 - 23/01/2017
Vespre a La 2 - 23/01/2017 00:31:30 23/01/2017
Sinopsis

Mentre el Govern enfila la setmana clau de les negociacions pels pressupostos amb la CUP, el Pacte Nacional pel Referendum insta als Governs català i Espanyol a convocar un referendum pactat i vinculant i anunciien una campanya per espanya i europa per sumar-hi suports...tot plegat, en plena polèmica per la visita demà De Puigdemont, Junqueras i Romeva al Parlament Europeu per explicar el referèndum. Ho analitzarem desde els nostres faristols amb Esther Vivas, Astrid Barrio i Juan Arza.

24 hores abans de la conferencia...El ministre d'exteriors, Alfonso Dastis, i el President Puigdemont han mantingut una breu conversa aprofitant la cimera de la Unió pel Mediterrani a Barcelona. La reunió ha durat una mitja hora, i segons les dues parts NO han parlat de la visita de demà a bruseles ni tampoc del referendum.. Trobada cordial i distesa, han explicat , per abordar les qüestions de la cimera com la juventud i la inmigració.

Recta final de la negociació dels pressupostos. El Govern ha fet arribar una nova proposta a la CUP. Sobre la taula 3mil 500 mestres més pel curs que ve i augment de taxes mediambientals i més diners per la renda garantida...Una de calenta i una de freda.... perquè l'oferta descarta apujar el impostos directes com l'IRPF... El temps per tancar un acord s'esgota, ja que la proposta ha de passar per les assamblees territorials de la CUP, abans de ser validada o no dissabte pel consell polític.

L'església de Sant Llorenç de Lleida ha acollit aquesta tarda el funeral pels dos agents rurals morts dissabte pels trets d'un caçador a Aspa , al Segrià. Una àmplia representació del cos dels Agents Rurals on treballaven les víctimes han volgut donar l'últim adéu als seus companys en un emotiu acte, al que han assistit diferents representants polítics i sindicals encaçalats pel president de la Generalitat. Els fills dels dos agents morts han i alliberat dues aus rapinyaires al final de la cerimònia.

El temporal de llevant remet i ara tocar quantificar els danys...Els més importanst ha afectat sobretot a municipis costaners de Barcelona...feia 14 anys que no es veien onades de fins a 8 metres a molts punts del Barcelonès i al Maresme. Una mala mar i un vent que han deixat destrosses en 41 de les platges de l'àrea metropolitana.

I des d'avui els afectats per clàusules sol abusives ja poden demanar als bancs que els tornin les quantitats que els han cobrat indegudament. Bona part de les entitats afectades ja havien començat a fer provisions i les mantenen. Al voltant dels 400 milions el BBVA i el Banc Sabadell. Caixabank l'ha augmentat fins els 625 milions.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán