Vespre a La 2 - 21/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 21/07/17

El Govern espanyol fa un pas més per impedir el referendum augmentant el control sobre les despeses de la Generalitat. A partir d'ara el Govern...

Disponible hasta 21-02-2222

21/07/2017 00:26:49
Vespre a La 2 - 21/07/17 Vespre a La 2 - 21/07/17
Vespre a La 2 - 21/07/17 00:26:49 21/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El Govern espanyol fa un pas més per impedir el referendum augmentant el control sobre les despeses de la Generalitat. A partir d'ara el Govern català haurà de justificar setmanalment que no destina diners a l'1 octubre, si el certificat no s'envia o es detecten partides pel referendum tallaran l'aixeta del FLA, el Fons de Liquiditat Autonòmic...Pel govern català és un acte de propaganda i discriminació. La mateixa setmana que el Tribunal de comptes obre la via per reclamar la despesa del 9N a Artur Mas i els seus exconsellers, l'executiu espanyol opta per actuar contra les finances de la Generalitat per evitar el referendum...Es pot considerar, això, una "intervenció" en tota regla? Es posaran en risc els serveis bàsics a Catalunya? Ho analitzarem des dels nostres faristols amb Odei Etxearte, Milagros Pérez Oliva i nacho martin Blanco.

I uns diners que se'n van segur són els del cànon digital català. El Tribunal Constitucional ha anul.lat aquest impost que es cobrava a les operadores d'internet per ajudar económicament al sector audiovisual. En vigor des de 2015, ha recaptat 33 milions d'euros. Ara l'Alt tribunal considera que es trepitja amb l'IVA...La decisió ha provocat diferències dins el tribunal, 5 dels 12 magistrats no hi estan d'acord. Ara la Generalitat haurà de tornar els diners i no descarta crear una nova taxa semblant.

El Tribunal de Comptes rebutja les paraules del president Puigdemont que va titllar d'indecent la decisió d'obrir la via per fer pagar les despeses del 9N a Artur Mas i els seus exconsellers...El tribunal considera que són descalificacions molt greus, tenint en compte que les ha fet la màxima autoritat a Catalunya. També avui el vicepresident Junqueras insistia en crear una caixa resistència per pagar els costos.

A dos mesos de l'1 octubre, el 67 i mig per cent de la població hi participaria en la consulta i el SÍ obtindria una clara victoria...62 % davant del 38. Ho diu l'últim barometre del Centre d'Esatudis d'Opinió , que per primera vegada pregunta pel referendum. Aquestes xifres contrasten amb un clar reforçament del NO quan es pregunta en general per la indepenèdencia sense concretar en una hipotètica votació l'1 d'octubre. En aquest cas, el NO a la independència supera en 8 punts al sí, ampliant el marge desde l'anterior enquesta del març. Xifres que poden semblar contradictories, però que apunten que els no independentistes s'abstindrien d'anar a votar.

I acabem a l'ajuntament de Tarragona...on aquest matí s'ha viscut amb tensió l'aprovació d'una moció del PSC en contra del referèndum que es vol convocar l'1 d'octubre. La moció, que demana protegir els funcionaris d'una iniciativa sense cobertura legal, ha tingut el suport de Ciutadans i PP. En contra hi han votat el PDCAT i Esquerra. Al saló de plens molts ciutadans independentistes han mostrat el seu malestar.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán