Vespre a La 2 - 18/04/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 18/04/17

l a recta final cap al referendum posa a prova les relacions entre els socis de Govern...L'executiu, per rebaixar tensions, anuncia un acte unitari...

Disponible hasta 21-02-2222

18/04/2017 00:34:30
Vespre a La 2 - 18/04/17 Vespre a La 2 - 18/04/17
Vespre a La 2 - 18/04/17 00:34:30 18/04/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

l a recta final cap al referendum posa a prova les relacions entre els socis de Govern...L'executiu, per rebaixar tensions, anuncia un acte unitari a favor del referendum aquesta mateixa setmana. Des de l'oposició en canvi, creuen que les diferencies entre esquerra i el PDECAT pronostiquen eleccions anticipades... Està en risc la confiança dins del Govern? ho analitzarem desde els nostres faristols amb l'Esther Vivas, Jordi Mercader i Olga Ruiz.

Mariano Rajoy finalment declararà com a testimoni pel cas Gürtel, sobre la presumpta caixa B del PP. Ho ha decidit el tribunal de l'Audiència Nacional per dos vots a favor i un en contra, malgrat l'oposició de l'Advocacia de l'Estat i de la Fiscalia, que consideren que el seu testimoni no és útil ni necessari. La petició l'ha formulada l'Associació d'Advocats Demòcrates per a Europa. Ara s'ha de fixar la data de la compareixença i determinar si l'ha de fer presencialment o per videoconferència.

El que fou mà dreta de Jordi Pujol a la Generalitat, Lluís Prenafeta, ha admès avui que va cobrar comissions d'entre el 3 i el 4 per cent a canvi de l'adjudicació d'obra pública., almenys en dos operacions a Llavaneras i Badalona. Prenafeta també ha reconegut que va facilitar els contactes entre Artur Mas i alguns empresaris com un favor personal.... però ha desvinculat a Mas de la trama.

Josep Lluís Trapero és des d''avui Major dels Mossos d'Esquadra... un càrrec que feia anys que estava vacant. El fins ara comissari en cap de la policia catalana ha pres possessió aquest matí del nou càrrec al Palau de la Generalitat ratificant el seu compromís amb el cos i amb la ciutadania. Durant l'acte el president Puigdemont ha definit el cos dels Mossos d'Esquadra com una policia europea, democràtica i al servei dels catalans i ha demanat el compromís dels Mossos amb la institució a la què serveixen.

I el Govern ha anunciat avui la convocatòria de 7.721 places de funcionaris durant els propers 3 anys. La major part de les places, el 60%, es destinaran a metges i docents i la resta seran cossos de seguretat i serveis com bombers. Segons ha explicat la consellera Meritxell Borràs, l'objectiu és consolidar els llocs interins i cobrir les vacants sense ampliar la plantilla.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán