Vespre a La 2 - 17/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 17/07/17

Primera dimissió política desprès de la crisi de Govern de la setmana passada i podria no ser la única...La dimissió afecta a una de les...

Disponible hasta 21-02-2222

17/07/2017 00:25:12
Vespre a La 2 - 17/07/17 Vespre a La 2 - 17/07/17
Vespre a La 2 - 17/07/17 00:25:12 17/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Primera dimissió política desprès de la crisi de Govern de la setmana passada i podria no ser la única...La dimissió afecta a una de les conselleries més sensibles de cara a l'1 octubre...Els canvis a interior han fet creixer la inquietud dins de la policia catalana pel paper que hauran de tenir els mossos en el referendum...Batlle en el seu comiat i a través d'un comunicat intern, s'ha mostrat convençut que en l'actual context polític, els mossos actuaran com sempre d'acord amb la llei...Per l'oposició, la marxa del director de la policia és una senyal més de la radicalització del govern de la Generalitat... Quina lectura política té aquesta dimissió? i com pot afectar en el paper dels mossos ? preguntes que passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Esther Vivas, Xavi Fina i Toni Bolaño.

El nou director general dels mossos serà Pere Soler Campins. Soler va estar al capdavant dels servei penitenciaris de la conselleria de justicia....demà el consell executiu oficialitzara el seu nomenament.

El Govern espanyol es mostra convençut que els mossos compliran i faran complir la llei. Per la Vicpresidenta, la dimissió de Batlle escenifica el fracàs del full de ruta del Govern.

Mentre continua el proces judicial contra 5 membres de la mesa del Parlament per haver permes la votació de les ressolucions del referendum. Avui ha estat el torn de la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, que ha declarat com a testimoni. En sortir, Rovira ha explicat que li ha dit a la jutge que els diputats independentistes se senten perseguits pel Tribunal Constitucional.

La CUP ha demanat autoinculpar-se com a cooperadors necessari del referendum...Ha presentat un escrit al jutjat 13 de Barcelona ,que porta la investigació de les declaracions de Santi Vidal o el registre de catalans a l'exterior entre d'altres qüestions.

Segona trobada entre Pedro Sanchez i pablo Iglesias per buscar acords...amb la qüestió catalana sobre la taula. El lider Socialista plantejarà a Podemos l'obertura d'una subcomissió per abordar la reforma de la constitució tal i com van acordar divendres PSOE i PSC...Els socialistes volen calibrar si podemos podriar sumar-se a l'anomenada declaració de Barcelona...L'escull entre els dos, l'1 octubre.

La Conselleria de Territori pretén acabar a partir del gener del 2019 amb el sistema de peatges i crear una vinyeta, una taxa anual per l'ús de les carreteres que aniria des dels 40 als 110 euros l'any. Pel Govern català és un sistema més just que els peatges actuals i creu que és aplicable tant si catalunya és independent como si no. El Ministeri de Foment, en canvi es contrari a aquesta iniciativa que considera discriminatòria.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán