Vespre a La 2 - 14/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 14/07/17

Carles Puigdemont tanca la crisi que ha viscut el Govern i justifica els canvis per la necessitat de fer front a la hostilitat, diu , del Govern...

Disponible hasta 21-02-2222

14/07/2017 00:30:16
Vespre a La 2 - 14/07/17 Vespre a La 2 - 14/07/17
Vespre a La 2 - 14/07/17 00:30:16 14/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Carles Puigdemont tanca la crisi que ha viscut el Govern i justifica els canvis per la necessitat de fer front a la hostilitat, diu , del Govern Espanyol. Però la remodelació va en la línia de les condicions que havia posat Oriol Junqueras per assumir la organització de l'1 d'octubre. El relleu de Consellers preten reforçar la unitat del Govern però de retruc reforça la imatge d'esquerra, que no ha perdut ni ha canviat cap cartera... Tanquen aquests canvis la crisi de govern? Per què marxen els consellers rellevats? ¡Queda malparat el PDECAT?...Moltes preguntes que passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Màrius Garcia Andrade, Milagros Perez Oliva i Nacho Martín Blanco.

Neus Munté surt de l'executiu i abandona la conselleria de presidència i les tasques de portaveu. El seu lloc l'ocuparà el fins ara president del grup de Junts pel sí, Jordi Turull. Jordí Jané deixa la conselleria d'Interior i el substitueix l'actual portaveu del PDCAT a l'ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn. També marxa Meritxell Ruiz. Com a consellera d'Ensenyament entra la catedràtica d'economia, Clara Pontsatí i dirgent de l'ANC.

L'oposició, en canvi, interpreta la remodelació de govern com una lluita interna entre els dos partits de l'executiu. I coincideixen en assegurar que cada dia està mes a prop el final del Govern perque els referendum diuen no es podrà celebrar.

La crisi de Govern ha coincidit amb l'anunci de la proposta del PSOE i el PSC per resoldre el conflicte amb Catalunya. Un intent de marcar diferencies amb el PP.

BETAEl socialistes presenten una oferta política per evitar el xoc de trens ....que consta d' una reforma federal de la Constitució que reconegui "les aspiracions nacionals de Catalunya". Donar resposta al memorial de greuges que Puigdemont va entregar a Rajoy, els famosos 45 punts i una millora del finançament.

I tanquem el bloc amb plana judicial...Oriol Pujol arriba a un acord amb la fiscalia i accepta una pena de dos anys i mig de presó. Admet que va cometre els delictes de suborn i tràfic d'influències en el cas de les ITV. A canvi, la seva dona no aniria a la presó i només pagaria una multa.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán