Vespre a La 2 - 13/07/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 13/07/17

Puigdemont intensifica els contactes en ple debat sobre canvis al govern. Uns moviments que fan augurar una nova crisi a l'executiu en breu..., més...

Disponible hasta 21-02-2222

13/07/2017 00:30:49
Vespre a La 2 - 13/07/17 Vespre a La 2 - 13/07/17
Vespre a La 2 - 13/07/17 00:30:49 13/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Puigdemont intensifica els contactes en ple debat sobre canvis al govern. Uns moviments que fan augurar una nova crisi a l'executiu en breu..., més enllà de la reorganització de competències. I es que el temor a les possibles conseqüències judicials, i patrimonials han fet disparar les alarmes...A 80 dies de l'1 octubre, el Govern té feina a mantenir la cohesió interna...Un escenari polític complex que passarem per l'anàlisi dels nostres faristols amb Ferran Espada, Astrid barrio i Joaquim Coll.

Dimarts que ve es concretarà la compra d'urnes, seran el Vicepresident Junqueras i el Conseller Romeva qui assumiran les competències...Junqueras també es perfila com el coordinador del referendum, però els canvis dins de l'executiu podrien anar més enllà d'un reajust de funcions.

La tensió fa dies que existeix, però la destitució del Conseller Baiget i el compte enrere cap a l'1 d'octubre l'han disparat...El substitut de Baiget al capdavant d'empresa, Santi Vila, ha exhibit el compromís de l'executiu amb el referendum, quan se li ha preguntat si signarà la compra d'urnes...i ha intentat tranquilitzar els votans de PDECAT.

La que fou consellera d'ensenyament, Irene Rigau, condemnada pel 9N, ha llençat un missatge a Esquerra i ha demanat, que la responsabilitat No recaigui, nomès en el PDECAT. Rigau defensa que, per garanir l'èxit de l'1 d'octubre cal que les decisions siguin compartides.

Agents de la Guardia Civil s'han personat al Teatre Nacional de Catalunya per demanar documentació. Sobre l'acte que els diputats de Junt pel sí van fer el passat 4 de juliol per presentar els detalls de la llei del referèndum que volen convocar l'1 d'octubre. Una presentació que hauria costat 17.600 euros. Es tracta d'un requeriment ordenat pel jutjat 13 de Barcelona.

El líder del PP català ha replicat als diputats de Junts pel Sí. Per Garcia Albiol l'actuació de la Guàrdia Civil al TNC és normal en un sistema democràtic i ha acusat a la Generalitat de fer pagar a tots els catalans els seus excessos, ha dit.

Nova campanya impactant de Trànsit, que s'ha emmirallat aquest any en un plantejament suec: la visió zero, un principi ètic pel qual ningú hauria de morir a la carretera. En el que portem d'any s'han registrat a Catalunya 66 accidents amb 71 víctimes mortals. 12 menys que el mateix periode del 2016. Les xifres d'enguany suposen un descens del 31% respecte el 2010. I és la xifra més baixa en gairebé 20 anys. Però tot i que les estadistiques acompanyin, no cal baixar la guàrdia.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán