Vespre a La 2 - 08/05/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 08/05/17

La trama que està destapant la investigació del cas Pujol sembla ben bé de pel.lícula...la realitat sempre supera la ficció...I la realitat de la...

Disponible hasta 21-02-2222

08/05/2017 00:29:45
Vespre a La 2 - 08/05/17 Vespre a La 2 - 08/05/17
Vespre a La 2 - 08/05/17 00:29:45 08/05/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La trama que està destapant la investigació del cas Pujol sembla ben bé de pel.lícula...la realitat sempre supera la ficció...I la realitat de la política catalana continua girant a l'entorn al referèndum... el Sobiranisme ha tornat a desfilar avui pels tribunals. Seguint el guió escrit, Carme Forcadell ha apel.lat a la inviolabilitat parlamentària per negar haver desobeït les resolucions del Constitucional. I ha criticat el que considera un intent de censurar al Parlament...Un nou episodi de la batalla judicial en que està immersa la política catalana...ho analitzarem tot plegat des dels nostres faristols amb Esther Vivas, Astrid Barrio i Joan López Alegre.

Des del Govern Espanyol, consideren que el problema amb la democràcia el tenen els independentistes...La vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaría acusa a la comitiva de suport a Carme Forcadell d'utilitzar a la Presidenta del Parlament com a escut per evitar veure's afectats ells mateixos per la justícia.

Avui el parlament ha demanat a l'alt tribunal que aixequi la suspensió.Els lletrats al·leguen que les partides pel referèndum són un brindis al sol...Així ho recull el recurs presentat contra la decisió del Tribunal Constitucional que anul·lava cautelarment el text que fa referència a les partides pel referèndum. Els serveis juriídics de la Cambra defensen que la disposició impugnada no és una norma pressupostària vinculant ni conté un mandat imperatiu per al Govern....Els lletrats també al.leguen que la suspensió posa en perill la celebració d'eleccions autonòmiques.

Noves revelacions en el cas Pujol. Segons un informe de la UDEF la família hauria obtingut uns beneficis sense justificar de 69 milions d'euros en els seus comptes d'Andorra. L'informe també conté una sorprenent novetat: Aquesta nota manuscrita, en llenguatge en clau, on Marta Ferrusola ordena diverses transferències a la banca Reig fent-se passar per la mare superior d'una congregació religiosa. En aquesta carta, ordena un moviment de 2 milions de pessetes però en lloc de parlar de diners parla de missals i el seu fill gran, que era el beneficairi de les transferencies, apareix com el capellà de la parroquia.

Nou cop policial al gihadisme...amb 3 detinguts...Un d'ells en aquets camping de Salou.Les altres dues detencions s'han fet Badalona i a la ciutat de Tanger. Son tots marroquins i se'ls acusa de reclutar i adoctrinar gihadistes pel grup terrorista DAESH. Segons la policia, ho feien cara a cara i através de les xarxes socials...on compartien videos i fotos incitant a cometre atemptats. Els 3 detinguts tenien entrenament militar i volien viatjar a Siria.

L'inflable que ahir va sortir volant al restaurant MAS OLLER, causant la mort d'una nena i ferides a sis altres infants, no tenia el permis municipal d'instal.lació de l'Ajuntament de Caldes de Malavella. El castell a més, estaria mal subjectat. Segons fons de la investigació, nomès utilitzava 2 dels 6 ancoratges dels que disponia...La investigació continua oberta, per aclarir què el va fer sortir disparat....L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha decretat 2 dies de dol per la mort de la menuda en aquest tràgic succés.

Segon dilluns de vaga al metro de Barcelona, tot i que des de l'Ajuntament diuen que estan ja a prop de l'acord. La primera franja convocada de 7 a 9 del matí ha tornat a provocar aglomeracions a les estacions de la Sagrera i Sagrada Familia, on s'ha hagut de regular l'afluència de passatgers abans de baixar a les andanes. Durant l'aturada el nombre de passatgers ha estat un 25% inferior a un dia normal i no s'ha registrat cap incidència destacable.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán