Vespre a La 2 - 14/03/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2

Un mes desprès del judici pel 9N, ja hi ha sentència. El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya condemna a Artur Mas a 2 anys d'inhabilitació....

13/03/2017 00:43:15
Vespre a La 2 Vespre a La 2
Vespre a La 2 00:43:15 13/03/2017
Sinopsis

Un mes desprès del judici pel 9N, ja hi ha sentència. El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya condemna a Artur Mas a 2 anys d'inhabilitació. A Joana Ortega a 1 any i 9 mesos i a Irene Rigau a 1 any i mig...a banda de multes. Els magistrats, però els exculpen del delicte de prevaricació. L'exPresident Mas ha criticat que a l'Estat la llei, diu, no és igual per tots. I ha dit que aquesta sentència ara, no tocava. Els 3 condemnats pel 9N ja han anunciat que recorreran al Suprem i si cal a Europa. I el procés... com queda afectat? El president PUIgdemont ho ha deixat clar: el referendum serà l'indult per als inhabilitats. La sentencia obre un nou escenari polític que analitzarem desde els nostres faristols amb Esther Vivas, Toni Bolaño i Rafa lópez.

Banqueta dels acusats en l'anomenat cas "Pretòria". El judici han començat avui a l'Audiència Nacional sobre la trama de corrupció urbanística a diveresos ajuntaments catalans que hauria defraudat fins a 45 milions d'euros entre els anys 2000 i 2009. Entre els acusats l'exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i els excàrrecs de la Generalitat a l'època de Jordi Pujol, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

Els dos nois van ser apallissats a les portes d'un local de festa. Va passar diumenge de matinada, el motiu? que els nois s'havien fet un petó. Un dels agressors ja ha estat detingut. No és la única agressió homòfoba dels últims dies...divendres a la nit, un altre jove també va ser agredit a Sants, a Barcelona, suposadament per ser homosexual.

Avui ha declarat com ha investigat el jove de 19 anys conegut com a Reset, que va donar galetes amb pasta de dents a un sense sostre i va penjar el video a les xarxes. Després de declarar, la jutgessa ha acordat la llibertat amb una fiança de 2.000 euros. La magistrada també ha ordenat retirar-li el passaport, li ha prohibit sortir del territori espanyol i l'obliga a compareixer periódicament al jutjat.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán