Vespre a La 2 - 10/10/2016
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 10/10/2016

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dilluns 10 d'octubre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres faristols...

10/10/2016 00:32:48
Vespre a La 2 - 10/10/2016 Vespre a La 2 - 10/10/2016
Vespre a La 2 - 10/10/2016 00:32:48 10/10/2016
Sinopsis

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dilluns 10 d'octubre ...i de seguida en desgranarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui Xavier Fina, Esther Vivas i Joan López Alegre.

El President català ofereix al Govern espanyol pactar les condicions del referèndum. En un esmorzar a Madrid, Puigdemont s'ha mostrat disposat a negociar la data, la pregunta , els percentages i també a incloure una proposta de l'executiu espanyol, si n'hi haguès.

Doncs per al PP, la oferta de Puigdemont és un acte infantil. Ho ha dit el líder dels populars catalans Xavier García Albiol, que ha reiterat que Marino Rajoy nomes s'asseuria a parlar en el marc de l'Estatut i la Constitució.

La proposta de Puigdemont ha estat ben rebuda per la candidata a primera secretaria del PSC. Nuria Parlón diu que si el PSOE tinguès apunt la seva proposta d'Estat Federal, podria encaixar amb un referendum pactat.

Polèmica institucional al voltant de la celebració del 12 d'octubre. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater ha anunciat que les oficines de l'ajuntament obriran al públic per tot i que no s'hi podran fer tràmits oficials...El Govern municipal ofereix als treballadors la opció d'anar a treballar si volen. La resposta ha arribat de la delegació del Govern. La delegada Maria Llanos de Luna ha demanat al jutge que impedeixi l'obertura de les oficines municipals.

Mentrestant al PSOE es manté la incertesa: la Gestora que s'ha reunit avui no ha convocat, de moment, el comité federal que ha decidir si s'abtenen o no a la investidura de Rajoy.

Avui és el Dia Mundial de la Salut Mental, i per conmemorar-ho diverses associacions s'han fet una gran abraçada col·lectiva a Sant Boi de Llobregat.

Una abraçada que simbolitza la importància dels vincles emocionals en la lluita contra l'estigma dels trastorns mentals.

I a Barcelona continua l'estira-i-arronsa entre l'ajuntament i la Sagrada Família sobre el pagaments d'impostos i llicències. El president del Patronat de la Basílica s'ha mostrat avui disposat a pagar el que els correspongui segons la llei.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán