Vespre a La 2: L'Informatiu vespre - 27/07/17 | RTVE Play
Vespre a La 2  L'Informatiu vespre - 27/07/17

L'Informatiu vespre - 27/07/17

Disponible hasta 21-02-2222

27/07/2017 00:13:51
L'Informatiu vespre - 27/07/17 L'Informatiu vespre - 27/07/17
L'Informatiu vespre - 27/07/17 00:13:51 27/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Es el moment en que el Director de comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, sortia, ja imputat, desprès de declarar davant de la Guardia Civil . Clotet està investigat per sedició, entre d'altres delictes, en relació al web del pacte Nacional pel referendum.. Poc després el President Puigdemont li ha mostrat el seu suport.

Demà continuaran amb altres alts càrrecs i funcionaris del Govern. Les actuacions s'enmarquen amb la investigació del jutjat 13 de Barcelona, sobre les declaracions de Santi Vidal, el registre de catalans a l'exterior i el web del Pacte Nacional pel referendum entre d'altres qüestions. Joan Ignasi Elena, despres de declarar ho ha titllat de persecució política.

Doncs el Tribunal Superior de Justicia de catalunya ha aclarit, que les diligencies policials , tot i estar vinculades a la causa que porta el Jutjat 13, no han estat ordenades pel jutge, sinó que la Guardia Civil està actuant com a policia judicial. Això vol dir, que en el cas dels dos imputats, Jaume Clotet i Joaquim Nin la imputació haurà de ser ratificada pel jutge per continuar endavant.

La pressió judicial i policial va a més en aquesta recta final cap al'1 d'octubre. La reforma del reglament del Parlament,  aprovada ahir podria trobar-se en els pròxims dies amb el  primer escull. El COnstitucional 20 hores desprès que el Parlament hi donès llum verda, el Consell d'estat ha dictaminat que hi ha fonaments jurídics suficients per recòrrer davant l'alt tribunal.

Desconvocada la vaga prevista per dilluns que hauria estat la 13 jornada. Per 480 vots a favor i 302 en contra, els treballadors han acceptat la proposta de TMB que inclou a  més de pujades salarials, reduir contractes a temps parcial i recuperar   llocs de treball externalitzats. També queden desconvocades les vagues per l'11 de setembre i la Mercè.

Nova jornada de col.lapse per passar els controls de seguretat de l'aeroport del Prat. Aquesta tarda el temps d'espera era d' 1 hora i mitja .Al matí ha superat les dues hores. Als passatgers no els queda més remei que pendre's-ho amb pacienència perquè de moment el conflicte laboral no està en vies de ressolució.

La suposada vaga de zel dels controls de seguretat i la vaga de taxis  posen en escac l'Aeroport de Barcelona... La nova jornada de vaga de taxistes ha col.lapsat la ciutat i ha deixat l'aeroport sense servei. Els taxistes se senten indenfensos per la competència de plataformes com Cabify o Uber.

Mireia Belmonte ja pot dir que aconseguit un dels pocs reptes que li faltaven. Ser campiona del món.  La badalonina ho ha aconseguit en guanyar la medalla d'or a la prova de 200 metres papallona al Mundial de Budapest. A la final, Mireia ha anat de menys de més per dominar la prova a partir dels 100 metres.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán