Vespre 24 - 11/04/18
Vespre 24  Vespre 24 - 11/04/18

La Comissió europea creu que Alemanya va actuar correctament amb la decisió de no extradir a Puigdemont per rebel.lió, així ho ha dit la comissaria...

Disponible hasta 21-02-2222

11/04/2018 00:30:11
Vespre 24 - 11/04/18 Vespre 24 - 11/04/18
Vespre 24 - 11/04/18 00:30:11 11/04/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La Comissió europea creu que Alemanya va actuar correctament amb la decisió de no extradir a Puigdemont per rebel.lió, així ho ha dit la comissaria europea de Justicia Vera Jouravá... que ha assegurat que cap dels experts del seu equip l'han alertat d'una aplicació incorrecta de l'euroordre...La comissària també ha descartat ampliar la llista de delictes pels que es pot demanar l'euroordre.

Però la fiscalia espanyola no llença la tovallola, el cas Puigdemont s'abordarà en una reunió a L'Haia, els propers dies, entre fiscals espanyols i alemanys...L'objectiu: intercanviar informació i buscar fòrmules per mantenir el delicte de rebel·lió en l'extradició...La batalla judicial, doncs segueix oberta...i de retruc la batalla pel relat a nivell internacional.

El Govern defensa que la decisió d'Alemanya no perjudica la imatge d'Espanya...però activa els ambaixadors per contrarrestar el missatge independentista...I Ciutadans se suma a la internacionalització per defensar les posicions constitucionalistes ... Inés Arrimadas ha viatjat a Brusel.les per explicar la seva visió de la situació a Catalunya. El procés es juga en diferents camps: el polític, el judicial i l'internacional....Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Milagros Pérez Oliva i Fernando carrera.

Amb aquesta idea de forçar la màquina a Europa, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tingut una apretada agenda a Brussel·les. S'ha reunit amb diversos líders liberals a la seu del Parlament Europeu. També s'ha vist amb l'ambaixador representant d'Espanya davant la UE. Arrimadas vol fer sentir la veu dels no independentistes i explicar, diu, que s'estan posant en qüestió els valors de la Unió Europea.

La Guàrdia Civil segueix buscant a l'altre presumpte membre dels CRDs, considerat com un dels capitosts. Mentestant la dona detinguda ahir a Viladecans ha passat la primera nit en dependències policials i segurament demà declararà davant el jutge de l'Audiència Nacional acusada de terrorisme i rebel·lió. La dona està acusada de planejar i coordinar les accions a les carreteres i actes de sabotatge contra infraestructures.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán