Arxiu TVE Catalunya - El Trencanous de Txaikovski - Ballet
Teatre a l'Arxiu  El Trencanous - Ballet

Ballet clàssic de Barcelona i l'escola del ballet, coincidint amb la celebració del 'Dia Internacional del Ballet'; TVE Catalunya va emetre 'El...

29/04/1989 01:12:11
Recomendado para mayores de 7 años
El Trencanous - Ballet El Trencanous - Ballet
El Trencanous - Ballet 01:12:11 29/04/1989
Recomendado para mayores de 7 años
Sinopsis

Ballet clàssic de Barcelona i l'escola del ballet, coincidint amb la celebració del 'Dia Internacional del Ballet'; TVE Catalunya va emetre 'El Trencanous', un ballet basat en el conte de Hoffman'El Trencanous i el rei dels ratolins', amb música de Txaikovski.

L'argument de l'obra es basa en que la protagonista del conte, Clara, rep com a regal de reis un ninot trencanous, el qual cobra vida i l'acompanya per paisatges meravellosos. És aquesta una de les primeres obres que acostumen a veure els nens petit per começar a conèixer la cultura del ballet.

'El Trencanous' aquesta dirigida per la coreògrafaLaura Mas i interpretada pel 'Ballet Clàssic de Barcelona' i la seva escola.

En els seus principals papers:Ramon Manzano (Trencanous); Mercè Freixes (fada de sucre); Rosalia Martín (espanyola); Celine Berdusán (oriental); Xavier Mir (tàrtar); Meritxell Fontanella (bombonera) iDaniel Stodt (rata).

Realitzador:Maria Elena Monràs, Director artístic i coreografia: Laura Mas, Decorats: Fanny Ribas, Productor: Daniel Ríos.

Ficha técnica
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán