Noms propis: Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas | RTVE Play
Noms propis  Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas

Noms Propis - Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas

Disponible hasta 21-02-2222

26/09/2017 00:22:51
Recomendado para todos los públicos
Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas
Silvio Elías, cofundador supermercats Veritas 00:22:51 26/09/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana Silvio Elías explica a 'Noms propis' com fa uns anys se li va acudir crear un negoci d'alimentació ecològica, com l'ha fet créixer i els valors que difon.

"No hem de perdre mai la mirada del nen. El dia que deixem de sorprendre'ns per les coses estarem morts". Així s'expressa Silvio Elías, cofundador i director general de la cadena de supermercats Veritas, al programa 'Noms propis', on ha compartit amb Montse Busquets les claus del seu èxit professional i personal.

Elías va créixer en una família d'empresaris, on sempre el van animar a donar sortida a les seves idees. Per això, quan fa 15 anys se li va acudir crear un negoci d'alimentació ecològica, no s'ho va pensar dues vegades i es va arriscar. "Era una època en que l'ecologia tenia connotacions negatives. La gent hi associava comportaments radicals, alternatius o poc convencionals. Anàvem a contracorrent", relata.

Passats els anys i superades les dificultats inicials, avui Veritas té més de 50 botigues a tot Espanya, que difonen els valors de la sostenibilitat i el compromís social. Al capdavant, Silvio Elías exerceix de líder atípic: "Jo crec que el lideratge ha de ser compartit. Si hi ha algú en el teu equip que fa coses millor que tu, dóna-li ales, i millorarà el col·lectiu".

Fidel a aquesta màxima, procura contagiar "passió i entusiasme" als seus empleats, perquè "tots passem molt temps a la feina. Sense això les hores es fan grises i jo no vull –diu– cap hora grisa a la meva vida". La seva experiència, no exempta d'ensopegades i fracassos, és el mirall per a molts emprenedors, a qui encoratja a engegar nous projectes, convençut de que "qualsevol moment és bo per emprendre i sempre hi haurà problemes a resoldre".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán