Noms propis: Najat El Hachmi - Construir la identitat | RTVE Play
Noms propis  Najat El Hachmi - Construir la identitat

13/03/2016 00:28:06
Recomendado para todos los públicos
Najat El Hachmi - Construir la identitat Najat El Hachmi - Construir la identitat
Najat El Hachmi - Construir la identitat 00:28:06 13/03/2016
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquest diumenge "Noms propis" compta amb l'escriptora Najat El Hachmi, guardonada amb els premis Ramon Llull i Ciutat de Barcelona, entre d'altres.

"El que no pots és no saber qui ets perquè no saber qui som ens fa més vulnerables", afirma l'escriptora marroquina Najat El Hachmi que compta entre d'altres amb els premis Ramon Llull i Ciutat de Barcelona. Va arribar a Catalunya des de Nador fa gairebé 30 anys, amb els pares i els germans van fer la vida a Osona, tot i així la Najat va tenir molt present la seva cultura. Amb 14 anys va aconseguir destacar com a narradora en els seus primers jocs florals que feia la localitat, evocant en una redacció els estius al poble amb l'àvia. Va començar a escriure per transmetre el que explicaven les dones del seu poble, però després la literatura li ha servit de vehicle per a definir-se en la vida. Avui en dia és una veu referent i compromesa amb els drets de les dones i el fenomen de la immigració.

Amb rotunditat explica a Montse Busquets que cal recordar, quan es reivindica el col·lectiu, que "Catalunya no és una terra d'acollida sinó una terra d'immigrants,Catalunya s'ha reproduït per l'arribada dels de fora".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán