Noms propis:  Joma - La ploma del compromís | RTVE Play
Noms propis  Joma - La ploma del compromís

19/06/2016 00:27:16
Recomendado para todos los públicos
 Joma - La ploma del compromís  Joma - La ploma del compromís
Joma - La ploma del compromís 00:27:16 19/06/2016
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Josep Maria Rius, conegut com a Joma.

"M'agradaria poder explicar-ho tot en un punt", explica Josep Maria Rius, més conegut pel seu nom artístic: Joma. Des de fa més de 40 anys la seva signatura és al peu d'infinitat de dibuixos que al llarg del temps han anat canviant de capçalera. El seu traç, simple i pur, acompanya la crònica social i política esdevenint un referent quotidià per als qui encara llegeixen diaris publicats en paper.

Explica a "Noms Propis" que detesta la paraula il·lustrador i prefereix la de dibuixant, també explica que ell és "fidel a la tinta i al carbonet", perquè li permeten expressar-se en la immediatesa. Aquest 'dibuixant', nascut a Barcelona i en actiu des dels 15 anys, volia crear "l'estil Joma" i ho ha aconseguit.

"Perseguir la síntesi fins potser arribar a estripar el que s'acaba de crear, sense més desig que el de gaudir en el procés", és el que ara el fa compartir projectes artístics que el porten a dibuixar al costat de músics. El seu avançar sembla un 'viatge incessant', com el títol d'una de les seves darreres propostes i que el va portar a treballar intensament a Síria, país del que n'està profundament enamorat.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán