Noms Propis - Eduardo Mendoza - RTVE.es
Noms propis  Eduardo Mendoza

Noms Propis - Eduardo Mendoza

Disponible hasta 17-09-2115

08/10/2019 00:24:56
Recomendado para todos los públicos
Eduardo Mendoza Eduardo Mendoza
Eduardo Mendoza 00:24:56 08/10/2019

Disponible hasta: 17-09-2115 15:15:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Eduardo Mendoza és un dels escriptors espanyols més internacionals. Les seves obres s’han traduït a desenes d’idiomes i ha viscut a les capitals més importants del món. La seva última novel·la, que es publicarà el 29 d'octubre, és El negociado del yin y el yang, el segon lliurament de la trilogia que protagonitza un dels seus personatges més autobiogràfics i amb la que recorre la història des de 1968.

“El yin y el Yang són dues forces, una manera d’entendre l’organització de l’Univers i tot el que passa en aquest món. Eren tan importants que al Japó van fer un ministeri del Yin i del Yang dins de la cort imperial que s’ocupava d’això i no feien res. I he pensat que era una bona metàfora de la meva vida. Un negociat d’una cosa molt important que consisteix en veure-les passar”.

L’escriptor va néixer a Barcelona fa 76 anys. Després de llicenciar-se en Dret el 1965, viatja i estudia per Europa. Al seu retorn el 1967 exerceix l'advocacia en l'assessoria jurídica del Banc Comtal, que abandona el 1973 per anar a Nova York com a traductor de l'ONU. Allà comença a escriure i publica les seves primeres novel·les: La verdad sobre el caso Savolta, al 1975, La ciudad de los prodigios, al 1986 i l’exitosa Sin noticias de Gurb. Sobre la seva manera de ser assegura que té el mal costum de dir el que pensa:

“després em penedeixo moltíssim perquè m’he ficat en molts embolics. Però, em deixen dir i estic content perquè la gent és molt benèvola. I amb la ironia és la meva manera de veure les coses. No podria fer-ho d’una altra manera. Em surt espontàniament i això em fa connectar amb un nombre considerable de lectors”.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán