Noms propis connectats - Roger Pera i Silvia Congost
Noms propis  Roger Pera i Silvia Congost

Noms propis connectats - Roger Pera i Silvia Congost

Disponible hasta 21-02-2222

02/06/2020 00:45:29
Recomendado para todos los públicos
Roger Pera i Silvia Congost Roger Pera i Silvia Congost
Roger Pera i Silvia Congost 00:45:29 02/06/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

La periodista i directora del programa Anna Cler conversa amb Roger Pera, actor i fill del també actor Joan Pera, doblador i professor d’interpretació. Amb 9 anys debuta professionalment com actor de teatre, i com actor de doblatge, Spielberg el tria per posar veu a Christian Bale a L’imperi del sol. És el doblador habitual de Matt Damon, Tobei Maquire i Edward Norton, entre d’altres.

Roger Pera acaba de publicar el seu primer llibre Èxit: on tot comença, testimoni de la lluita contra la seva addicció a la cocaïna. Durant l’entrevista diu que “volia arribar a tot. Volia l’èxit, i aquest èxit em va destrossar”. Va estar més d’un any en un centre per rehabilitar-se “has de fer un treball molt fort, amb molta humilitat. El que em va ajudar a sortir-me’n és l’amor que tinc tan gran a la vida”. Explica que “els addictes tenim una cosa en comú i és: autoestima baixa, una necessitat de satisfacció immediata i poca tolerància a la frustració. Això és el que has de treballar”.

Del seu llibre diu que “és una història d’amor a la vida i amor a la gent”.

Durant el confinament ha viscut a casa dels seus pares “vaig venir a casa per estar a prop dels pares i protegir-los” i entre tots han fet una sèrie d’humor per youtube, “Els Pera confitats” “el pare i jo ens repartíem les feines de la casa i era tan divertit que vaig dir que això ho havíem de gravar”.

Després Anna Cler entrevista Silvia Congost, psicòloga experta en autoestima, dependència emocional i conflictes de parella. Autora de diversos llibres, també fa conferències sobre com evitar la dependència emocional, com afrontar les relacions tòxiques o com millorar l’autoestima. Congost també s’ha hagut d’adaptar a la nova situació i recomana “quan per un revés de la vida inesperat et quedes quiet i no pots fer res del que estaves acostumat a fer de la teva projecció professional, estàs obligat a reinventar-te” Ara està fent tots els tractaments terapèutics i les conferències online; però espera poder tornar-ne a fer de presencials.

Pel que fa als conflictes de parella explica “no és que el confinament s’hagi carregat les relacions sinó que aquelles que ja no tenien una base sòlida, uns valors que coincidissin, s’acaben desfent, no tenen on agafar-se”. Diu que “s’ha de fer un treball d’acceptar-nos tal com som, no rebutjar-nos, no criticar-nos, perquè l’acceptació ens allibera i ens obre al canvi” “Moltes vegades ens adonem que som els nostres principals maltractadors”

Congost ha escrit Confinados a solas o en compañía, una guia per viure i (con)viure en aquests temps difícils. Aquest llibre dona pautes per afrontar el confinament d’una manera positiva tant si es viu sol, com en parella o en família.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán