Noms propis connectats - Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós
Noms propis  Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós

Noms propis connectats - Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós

Disponible hasta 21-02-2222

05/05/2020 00:26:09
Recomendado para todos los públicos
Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós
Mohamed El Amrani i M. Lluïsa Ferrerós 00:26:09 05/05/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquest dimarts l’Anna parla primer amb Mohamed El Amrani, comunicador i emprenedor social. Va fundar la Xarxa de Convivència de Roses per ajudar les persones que viuen al municipi a convertir-se en agents de transformació social per millorar la convivència i la cohesió. El Amrani diu que amb la pandèmia els joves es passen moltes hores connectats i que això té efectes “Entre els joves, el que augmenta ara és el sentiment de solitud, de estar sol, tot i que està en família i a casa. Però les tecnologies generen una falsa sensació de relació humana. I som éssers relacionals i necessitem el trobar-nos, el contacte, el veure’ns i sobretot els joves. És una etapa extremadament social.” Reflexiona sobre les dues fortes crisis que han colpejat als joves els darrers anys, la del 2008 i l’actual “Ara hi ha un col·lapse mundial i la nostra és una generació que si alguna paraula ens defineix és resiliència. Som una generació que hem d’aprendre a superar les circumstàncies que ens venen però tot i així, una generació molt preparada, hem d’aprendre a afrontar les circumstàncies com venen”. Segons El Amrani, “estem davant d’una oportunitat per reiniciar el món, aprendre dels errors. És una oportunitat per, sobretot, pensar el com no deixar a ningú enrere però avançar cap a aquest nou món que tenim a les nostres mans”.

Després entrevista M. Lluïsa Ferrerós, psicòloga familiar especialitzada en neuropsicologia. Ha publicat una quinzena de llibres sobre psicologia infantil i de l’adolescència. Amb el confinament, Ferrerós està fent videoconsulta a nens i adolescents per ajudar-los a portar millor aquesta situació “els nens han vist una sèrie de coses totalment anormals i han entès que sortir de casa era perillós. I han tingut malsons i hi ha molts nens que tenen dificultats per dormir. Això ha generat molta angoixa i moltes pors en els nens, tant als petits com als adolescents”. Dona eines per gestionar aquestes angoixes “se’ls ha d’explicar tot sent els més fidels possibles a la realitat, però adaptant-ho una mica a l’edat del nen. El més important és no fer falses expectatives amb el tema de sortir al carrer, per exemple“. El sector sanitari també ha necessitat la seva atenció “hem fet moltes vídeo consultes de suport voluntari per ajudar a tots els sanitaris i sanitàries que, degut a la seva feina, no han pogut estar amb els seus fills i tenien dificultats per gestionar l’angoixa, perquè la situació de les UCIs era molt angoixant i no volien portar aquesta angoixa a casa, no volien que els veiessin amb aquesta tristor”.

Per a Ferrerós, en la tornada a l’escola hi haurà dificultats d’adaptació i serà necessària la creativitat “Tots els nens amb dificultats, amb timidesa, amb problemes familiars, la tornada a l’escola els hi costarà i hi haurà aquest factor de la por, de totes les mesures que s’hauran d’aprendre... Serà una realitat diferent i jo crec que costarà i necessitarem fer recolzament i professorat preparat per gestionar tot això... Serà nou, diferent i haurem de tenir molta creativitat per poder posar-ho en marxa una altra vegada.”

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán