Noms propis connectats - Conxita Casanovas i Raimon Masllorens
Noms propis  Conxita Casanovas i Raimon Masllorens

Noms propis connectats - Conxita Casanovas i Raimon Masllorens

Disponible hasta 21-02-2222

23/06/2020 00:42:38
Recomendado para todos los públicos
Conxita Casanovas i Raimon Masllorens Conxita Casanovas i Raimon Masllorens
Conxita Casanovas i Raimon Masllorens 00:42:38 23/06/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

La periodista i directora del programa Anna Cler conversa amb Conxita Casanovas, periodista i crítica de cinema de RNE. Dirigeix i presenta el programa Va de cine a Ràdio 4. És presidenta del jurat dels Premis Sant Jordi de cinematografia i directora del Festival Internacional de Cinema de Barcelona (BCN Film Fest).

Enguany, el BCN Film Fest es farà del 25 de juny al 2 de juliol als cinemes Verdi. S’havia de celebrar, com cada any, per Sant Jordi; però es va haver de posposar per l’estat d’alarma decretat el 14 de març. Aquest serà un dels primers certàmens cinematogràfics amb públic a les sales des de l’inici de la crisi de la COVID’19. Casanovas explica les mesures de seguretat que es prendran a les sales Verdi “segons les pautes marcades es vendrà el 50 per cent de l’aforament i això facilitarà les distàncies; s’ha procurat la venda online per evitar cues; es demanarà l’ús de mascareta i hi haurà gels, com a tot arreu”. I utilitzant un concepte cinèfil diu “entrem en una dimensió desconeguda. Ho farem amb moltes ganes i molta responsabilitat”.

Conxita Casanovas assegura que els espectadors “quan s’asseguin a la butaca i s’apaguin els llums i connectin amb la pel·lícula, desconnectaran de totes les preocupacions”

Després Anna Cler entrevista Raimon Masllorens, president de PROA, Federació de Productors Audiovisuals. Comença la seva trajectòria professional com realitzador a Televisió Espanyola a Catalunya. Al 1988 funda La Productora S.A i ara és director de la productora Brutal Media. Ha dirigit vàries pel·lícules pel cinema i per televisió.

Pel que fa als protocols a seguir en els rodatges, l’equip de Masllorens n’està fent el seguiment “fa un parell de setmanes que han arrancat els rodatges de pel·lícules i sèries, que és el més complicat per entrar en aquests protocols. Als equips de gravació i als protagonistes se’ls fa el test periòdicament, es pren la temperatura a tothom cada dia”. Explica que s’han hagut de canviar guions “el més complicat són les seqüències amb molts figurants. En un lloc on hagis de posar 100 persones les has de vestir, maquillar, deixar en espera, han de menjar,...per tant, s’han hagut de canviar guions per intentar evitar-les”. Parla del consum de sèries i pel·lícules “durant la pandèmia s’han multiplicat els abonats a les plataformes. El consum durant els tres mesos de confinament ha estat increïble”. Masllorens està molt satisfet de la qualitat de la producció “aquí, la qualitat en la producció està pujant, hi ha un enorme talent. Els grans actors internacionals s’estan instal·lant a Espanya i s’està fent un hub internacional. Amb aquesta situació i l’enorme talent crec que estem començant, espero no equivocar-me, una possible època daurada per la producció espanyola”.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán