Moments - Immigrants a Catalunya
Moments  Immigrants a Catalunya

El Moments d’aquest diumenge el dediquem als milers i milers d’immigrants que han arribat a terres catalanes al llarg dels anys buscant una vida...

28/09/2017 00:11:43
Immigrants a Catalunya Immigrants a Catalunya
Immigrants a Catalunya 00:11:43 28/09/2017
Sinopsis

El Moments d’aquest diumenge el dediquem als milers i milers d’immigrants que han arribat a terres catalanes al llarg dels anys buscant una vida millor. La primera gran onada de nouvinguts te lloc a finals del segle XIX coincidint amb l’esclat de la industrialització. La majoria d’aquests immigrants procedents d’altres zones de l’Estat, feien les feines més dures, rebien un sou migrat i acabaven vivint en barraques.

Cap a finals del anys 50, en ple franquisme te lloc l’altre gran allau migratòria. Alguns dels trens que arribaven a Barcelona en aquella època plens d’immigrants el van posar nom i tot. És el cas del “sevillano” que venia del sud o el “Shangai” que sortia de Galicia. Al reportatge el matrimoni format per la Ramona i el Julian ens expliquen la seva experiència personal des que l’any 1962 van arribar a l’estació de França. Precisament aquí és on Raül Díaz i el realitzador Jordi Renú s’han desplaçat per començar el programa.

El reportatge tampoc s’oblida dels actuals immigrants que no paren d’arribar des d’altres països i que ja no solen viatjar amb tren.

Es tracta d’un treball de Carmina Roig que ha entrevistat a Imma Boj, directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya i Ghassan Saliba que és secretari d’immigració de CCOO.

Primera emisió:16/11/2014

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán