Moments - Gauche Divine
Moments  Gauche Divine

Gauche divine significa en francès “l’esquerra divina”, i d’aquesta manera va definir l’escriptor Joan de Segarra el moviment que els anys 60 va...

26/04/2015 00:11:19
Gauche Divine Gauche Divine
Gauche Divine 00:11:19 26/04/2015
Sinopsis

Gauche divine significa en francès “l’esquerra divina”, i d’aquesta manera va definir l’escriptor Joan de Segarra el moviment que els anys 60 va néixer a Barcelona. En principi, eren intel•lectuals i artistes provinents de la burgesia catalana que motivats per la situació social i política d’aquells anys plantaven cara al règim franquista de maneres singulars.

Segons l’exmodel Teresa Gimpera, exponent d’aquella “tribu”, no solament s’aplegaven per a divertir-se a l’entorn de locals com el Bocaccio o La Cova del Drac sinó que podien protagonitzar altre tipus de manifestacions, com la que va tenir lloc a Montserrat el desembre de 1974 en motiu dels presos polítics, processats a Burgos i condemnats a mort. Gimpera explica aquest grup esquisit a Moments: “En Oriol Regàs va portar menjar als tancats de Montserrat, però el va portar de Via Venetto”. També Jorge Herralde, editor barceloní, descriu el moviment com “una forma de vida desinhibida i insolent”, com insolents són les imatges d’arxiu rescatades per Moments on uns guardies civils volen fer-se fotos amb uns Beatles jovenets en el primer concert que van fer a la ciutat.

Un reportatge de Montse Mompó i Xavier Royo que presenta Raül Díaz mentre passeja pels locals de moda d’aquella època.

1era emissió 26/04/2015

2ona emissió 29/11/2015

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán