Moments -  La dansa
Moments  La dansa

La dansa a Catalunya no ha tingut, per diversos motius, una evolució lineal. Durant molt de temps no hi ha hagut prou suport a companyies i...

10/10/2012 00:28:17
La dansa La dansa
La dansa 00:28:17 10/10/2012
Sinopsis

La dansa a Catalunya no ha tingut, per diversos motius, una evolució lineal. Durant molt de temps no hi ha hagut prou suport a companyies i escoles. Ha mancat pedagogia amb el públic i fer pedrera d'espectadors potencials. Ni tan sols existeix una història escrita de la dansa al nostre país. Tot això ha fet difícil el desenvolupament d'aquest Art en l'escena catalana.

Tot i així, Catalunya ha donat grans professionals de la dansa, que recordem a "Moments". És el cas de Joan Magrinyà, el gran ballarí de Vilanova i la Geltrú, que va voler enrolar la pròpia Anna Pavlova. De la seva escola van sortir ballarins i coreògrafs de carrera brillant, com Joan Tena, Assumpta Aguadé, Guillermina Coll o Anna Maleras, els quals han donat lloc a noves generacions de professionals de projecció internacional.

Ens ajuden a acostar-nos a la dansa a Catalunya els ballarins i coreògrafs Guillermina Coll i Cesc Gelabert i Cesc Casadesús, director del Mercat de les Flors- Centre de les Arts del Moviment (Barcelona).

Per presentar el reportatge Raül Díaz ha conversat amb Maria Aparició, Vicky Buil i Amèlia Boluda, directora i professores de dansa de l'escola Oriol Martorell de Barcelona. Es tracta de l'únic centre on els alumnes compaginen Primària i Secundaria amb estudis de música i dansa.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán