Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • La dansa

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Moments - La dansa

10 oct. 2012

La dansa a Catalunya no ha tingut, per diversos motius, una evolució lineal. Durant molt de temps no hi ha hagut prou suport a companyies i escoles. Ha mancat pedagogia amb el públic i fer pedrera d'espectadors potencials. Ni tan sols existeix una història escrita de la dansa al nostre país. Tot això ha fet difícil el desenvolupament d'aquest Art en l'escena catalana.

Tot i així, Catalunya ha donat grans professionals de la dansa, que recordem a "Moments". És el cas de Joan Magrinyà, el gran ballarí de Vilanova i la Geltrú, que va voler enrolar la pròpia Anna Pavlova. De la seva escola van sortir ballarins i coreògrafs de carrera brillant, com Joan Tena, Assumpta Aguadé, Guillermina Coll o Anna Maleras, els quals han donat lloc a noves generacions de professionals de projecció internacional.

Ens ajuden a acostar-nos a la dansa a Catalunya els ballarins i coreògrafs Guillermina Coll i Cesc Gelabert i Cesc Casadesús, director del Mercat de les Flors- Centre de les Arts del Moviment (Barcelona).

Per presentar el reportatge Raül Díaz ha conversat amb Maria Aparició, Vicky Buil i Amèlia Boluda, directora i professores de dansa de l'escola Oriol Martorell de Barcelona. Es tracta de l'únic centre on els alumnes compaginen Primària i Secundaria amb estudis de música i dansa.

veure més sobre "Moments - La dansa" veure menys sobre "Moments - La dansa"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios