Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Botigues i botiguers

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Moments - Botigues i botiguers

08 març 2015

Lligades a la història de les nostres ciutats hi estan les nostres tradicionals botigues. La botiga ha estat n lloc de socialització, sobretot femenina: s’hi comprava, s’hi feia conversa, s’hi trobaven les veïnes, s’hi recomanaven producte nous, o s’hi intercanviaven receptes de cuina. Un veritable centre d’intercanvi d’idees. Aquest diumenge a “MOMENTS” ens acostem al món de les “Botigues i els Botiguers”.

Emparat en la credibilitat i la confiança que li atorgava la clientela, el botiguer –o la botiguera- aconsellava a cadascú segons les seves necessitats i els seus gustos: el comerciant no enganyava i, a més, la relació comercial que s’establia entre ambdós era sagrada: es pagava puntualment i es servia amb consciència en el pes, en la mesura, en la qualitat o en el preu. 

A partir dels anys 60 van irrompre a les nostres vides els autoserveis, supermercats, hipermercats  i grans centres comercials que han transformat els nostres hàbits de consum. Poc a poc, aquestes noves àrees comercials han anat arraconant aquells establiments especialitzats atesos per gent que té ofici i que assessoren de manera individualitzada. 

El comerç ha estat i és el motor que ha dinamitzat econòmicament les ciutats i que ha vertebrat els municipis. Ara, quan ens inquieta la desaparició progressiva de botigues emblemàtiques, potser cal que siguem conscients de que el petit i mitjà comerç ofereixen una sèrie de serveis que els clients amb certes expectatives no¬més po¬den satisfer en aquests establiments. Potser sigui aquesta la raó de pes  per la qual ens haguem de plantejar la seva convivència al costat de  les grans superfícies, tot cercant l’equilibri que doni un major dinamisme al teixit comercial.

Així ens ho fan veure Sisco Farràs, historiador i col•leccionista, i Carles Carreras, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona. 

“BOTIGUES i BOTIGUERS”, amb guió i argument de Margaret Rius i realització de Roger Paulo i Jordi Renú, és un nou capítol del “MOMENTS”, programa de La 2 de TVE-Catalunya que dirigeix i presenta Raül Díaz.

veure més sobre "Moments - Botigues i botiguers" veure menys sobre "Moments - Botigues i botiguers"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos