L'Informatiu La 1

L'Informatiu

De dilluns a divendres a les 14h i a les 16h a La 1 i a www.rtve.cat/directe | Dissabte i diumenge a les 14:00h a La 1 i www.rtve.cat/directe

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Vall d'Hebron aconsegueix que una mare faci mètode cangur amb els seus trigèmins prematurs

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Vall d'Hebron aconsegueix que una mare faci mètode cangur amb els seus trigèmins prematurs

30 abr. 2021

El Roc, l'Àleix i l'Arai van néixer el passat 20 de març a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron a les 28 setmanes de gestació, uns 60 dies abans del que es considera un embaràs a terme. En ser trigèmins, tant els pares com l'equip mèdic ja comptaven que el part s'avançaria, però no tants dies. "En un embaràs de trigèmins, el volum es triplica i això provoca que la gestació no arribi a les 40 setmanes, el part es calcula per a les 34 setmanes", explica el Dr. Fèlix Castillo, cap de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Però en aquest cas, la mare va trencar aigües a la setmana 28 i el Roc, l'Àleix i l'Arai van néixer prematurament.

El primer a sortir va ser el Roc, amb 1,280 kilos; el segon, l'Aleix, amb 1,180 kilos, i el darrer, l'Arai, que va pesar 1,200 kilos. En ser prematurs, haver nascut abans de les 37 setmanes de gestació i tenir un pes per sota dels 2,5 kilos, per a tots tres era indicat el mètode cangur, que recrea les sensacions que el nadó percep quan està dins l'úter, i que el Servei de Neonatologia de Vall d'Hebron promou sempre que sigui possible. El mètode cangur consisteix a tenir contacte pell amb pell amb els progenitors. El repte en aquest cas va ser que la mare pogués realitzar el cangur amb els seus tres fills que a més requereixen oxigenoteràpia d'alt flux i estan connectats a una màquina. "L'equip d'infermeria i de tècniques de cures auxiliars d'infermeria va intentar fer el mètode cangur amb els trigèmins i la mare alhora i va funcionar", explica el Dr. Castillo. "Va ser emocionant veure la cara de la mare, les infermeres i les tècniques de cures auxiliars d'infermeria", afegeix. Van col•locar una bombona d'oxigen extra per assegurar l'aportació d'oxigen i no facin hipòxia ni apnees i així van aconseguir que els tres nens prematurs es beneficiessin del contacte íntim pell amb pell amb la mare.

veure més sobre "Vall d'Hebron aconsegueix que una mare faci mètode cangur amb els seus trigèmins prematurs " veure menys sobre "Vall d'Hebron aconsegueix que una mare faci mètode cangur amb els seus trigèmins prematurs "
Programes complets (7947)
Clips

Els últims 15.730 programes de L'Informatiu

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos