El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions
L'Informatiu  El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions

El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions

06/05/2021 00:01:34
El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions
El TSJC decidirà aquest divendres sobre les restriccions 00:01:34 06/05/2021
Sinopsis

Fins aquest divendres el Procicat no ratificarà les mesures que hi haurà a partir del dia 9 de maig per controlar la pandèmia un cop hagi ja decaigut l'estat d'alarma. Restriccions, com per exemple, la limitació a 6 en les reunions, i també la limitació d'accés a llocs de culte. A més, el comerç podrà ampliar horari fins a les 10 de la nit i les activitats culturals i esportives fins a les 11, així com la restauració.

El TSJC tindrà a partir d'ara l'última paraula sobre aquestes mesures si són estriccions que impliquen drets fonamentals. De moment, el Govern ja s’ha dirigit al tribunal perquè doni el vist-i plau a dues d’ellesi la Sala Contenciosa no es pronunciarà fins aquest divendres.

L'executiu ha remès al tribunal la petició per limitar les reunions tan a casa com al carrer a sis persones no convivents. De l’altra banda també es reclama poder mantenir l'aforament dels actes religiosos i cerimònies civils en el 50% ( amb un màxim de 500 persones, 1.000 si és a l’aire lliure o amb ventilació reforçada. Totes dues ja han rebut, per cert l’aval de la Fiscalia, que ha dirigit un informe favorable al TSJC sempre que no siguin restriccions generalitzades sinó proporcionades i suposin un greu risc de contagi.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Castellano