Tensa sessió de control a Pedro Sánchez després de l'indult als presos
L'Informatiu  Tensa sessió de control a Pedro Sánchez després de l'indult als presos

Pedro Sánchez reconeix que els indults no solucionen el problema però recorda els independentistes que l'autodeterminació no és constitucional.

23/06/2021 00:01:24
Tensa sessió de control a Pedro Sánchez després de l'indult als presos Tensa sessió de control a Pedro Sánchez després de l'indult als presos
Tensa sessió de control a Pedro Sánchez després de l'indult als presos 00:01:24 23/06/2021
Sinopsis

Els indults als presos independentistes han protagonitzat aquest dimecres novament la sessió de control al govern de Pedro Sánchez amb 9 preguntes sobre la qüestió. Pedro Sánchez ha admès que els indults "no resolen" el conflicte, però ha aprofitat la sessió per demanar a ERC i JxCat que més enllà de la seva militància independentista "defensin el pacte constitucional, la legalitat democràtica i l'Estatut d'autonomia". Ha insistit a situar l'Agenda per al Retrobament com a eix del diàleg amb la Generalitat i ha advertit les formacions independentistes que l'autodeterminació "no és constitucional".

Sánchez ha obert la sessió amb un intercanvi de retrets amb el líder del PP, Pablo Casado, que ha assegurat que el president espanyol està "electoralment mort" perquè ha "enganyat els espanyols i ha deixat Espanya en mans dels que la volen destruir". "Qui es creu que és?", ha preguntat Casado, que ha advertit que el PP "no permetrà" que "decideixin per la porta del darrere el que hem de decidir tots els espanyols".

El líder del PP ha anat més enllà i per primera vegada li ha demanat la dimissió i eleccions anticipades per la concessió dels indults. "Si li queda alguna cosa de dignitat hauria de dimitir avui mateix", ha sentenciat. 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán