ERC i Junts acorden un "govern fort i cohesionat"
L'Informatiu  ERC i Junts acorden un "govern fort i cohesionat"

ERC i Junts fixen les bases de l'acord de govern de coalició que permetrà desencallar la investidura de Pere Aragonès.

17/05/2021 00:02:24
ERC i Junts acorden un "govern fort i cohesionat" ERC i Junts acorden un "govern fort i cohesionat"
ERC i Junts acorden un "govern fort i cohesionat" 00:02:24 17/05/2021
Sinopsis

ERC i Junts fixen les bases de l'acord de govern de coalició que permetrà desencallar la investidura de Pere Aragonès previsiblement aquesta mateixa setmana.  El mateix candidat a la presidència d'Esquerra i el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, han comparegut conjuntament aquest migdia per explicar els detalls del preacord de govern fet públic aquest mateix dilluns al matí.

Ambdós han promès lleialtat mútua per avançar junts cap a la independència, a més, fien l'estratègia del procés independentista a un nou "òrgan de decisió col·legiada". Aquest nou ens el formaran els tres partits i les dues entitats sobiranistes -Esquerra, Junts i CUP, amb Òmnium i l'ANC-, i estarà "coordinat" amb el Consell per la República.

Pere Aragonès podria ser investit a finals d'aquesta setmana. La presidenta del parlament, Laura Borràs, ha de convocar ara la ronda de consultes una vegada les bases de Junts hagi ratificat el preacord, previsiblement dimecres al matí.

El nou executiu de coalició tindrà catorze conselleries, set per a cada partit. Esquerra es quedarà Presidència i mantindrà Educació, i passarà a gestionar Interior i Cultura -fins ara en mans de Junts-. A més, els republicans també lideraran Acció Climàtica i Agricultura, Empresa i Treball i el nou departament de Feminismes i Igualtat.

Per la seva banda, Junts es quedarà la vicepresidència i Economia i mantindrà Polítiques Digitals i Territori, que es fusionen. També gestionarà Salut, Acció Exterior, Drets Socials, Justícia i la nova cartera d'Universitats.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán