L'Informatiu: L'Informatiu - 24/06/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 24/06/2016

24/06/2016 00:27:03
L'Informatiu - 24/06/2016 L'Informatiu - 24/06/2016
L'Informatiu - 24/06/2016 00:27:03 24/06/2016
Sinopsis

El Regne Unit diu adeu a la Unió Europea. Els britànics han apostat per la sortida en el referèndum d'aquest dijous. Gairebé un 52 per cent han optat per marxa i un 48 per quedar-se. És la primera vegada que es dòna aquesta circunstància i ara s'obre un periode de 2 anys fins que es consumi la roptura. El primer el ministre Cameron, que va apostar per quedar-se, ha anunciat que dimiteix i que a l'octubre ja hi ha d'haver un nou líder que dirigeixi les negociacions amb la Unió.

Una Unió que afronta un cop molt dur. Els dirigents de les principals institucions europees han lamentat la decisió i han fet una aposta per reforçar el projecte de la Unió. De moment, la pitjor part se l'emporten els mercats amb un descens generalitzat a les borses i amb la caiguda del valor de la lliure i l'euro.

Els dirigents de les principals institucions europees han lamentat la decisió i han fet una aposta per reforçar el projecte de la Unió. De moment, la pitjor part se l'emporten els mercats amb un descens generalitzat a les borses i amb la caiguda del valor de la lliure i l'euro.

A casa nostra tant el president del govern en funcions com el de la Generalitat han volgut enviar missatges de tranquilitat. I mentre tot aixó pasava al Regne Unit, aquí ens despertavem de la revetlla de Sant Joan. Una revetlla que ha estat tranquila, sense grans incidències. Els bombers han fet més de 1.200 sortides relacionades amb la festa. Per les platjes de Barcelona hi han passat 52 mil persones. Aquest matí els equips de neteja han retirat 16 tones de residus i ho deixaven tot a punt pel bany.

Pel que fa als esports, el director esportiu del Barça de bàsquet Joan Creus plega després de 8 temporades. Diu que no han complert els objectius i que han de deixar pas a nous projectes. Al tècnic Xavi Pascual, que té un any més de contracte, el podrien acomiadar la setmana que ve. Jasikevicius encapçala la llista d'aspirants a la banqueta.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán