L'Informatiu: L'informatiu 2 - 28/07/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 28/07/2013

28/06/2013 00:10:04
L'informatiu 2 - 28/07/2013 L'informatiu 2 - 28/07/2013
L'informatiu 2 - 28/07/2013 00:10:04 28/06/2013
Sinopsis

Calculant les balances fiscals

El conseller Mas-Colell celebra que Hisenda estigui calculant les balances fiscals. Però no sap quin mètode empra ni quan les publicarà. En dues o tres setmanes el govern espera conéixer quin serà el sostre del dèficit per Catalunya

9,9 és la millor nota a Catalunya

La nota més alta de la selectivitat a Catalunya ha estat un 9,9 i l'ha tret una estudiant de Girona. En total, 219 alumnes catalans han obtingut un excel·lent. A partir d'avui es poden consultar les notes a internet.

BALANCES FISCALS

Mas-Colell celebra que Hisenda les calculi però no sap amb quin mètode

L'endemà de la reunió del ministre d'Hisenda , Cristóbal Montoro, amb les comunitats autònomes, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat convençut que en dues o tres setmanes es tancarà la xifra concreta de l'objectiu de dèficit per Catalunya, i que serà superior a l'1,3%. Per això, el conseller veu molt probable que pugui haver pressupostos aquest any. Mas-Collel també ha avançat que el Ministeri està calculant les balances fiscals de Catalunya i ho ha qualificat de bona notícia.

Mentre, l'absència del PSC a la reunió del Pacte pel Dret a Decidir continua portant cua... A UDC confien en poder convèncer els socialistes perquè s'hi sumin... Pere Navarro, però, diu que no es tracta d'adherir-se, sinò d'arribar a acords.

NOTES SELECTIVITAT

219 estudiants amb un excel·lent rebran un guardó de la Generalitat

I ja es poden consultar les notes de la Selectivitat. De moment, la secretaria d'universitats ha fet públic que 219 alumnes catalans han obtingut un excel·lent i rebran un guardó de la Generalitat. La nota més alta ha estat un 9,9 i l'ha tret una estudiant de l'Institut Montilivi de Girona. Cal recordar que els alumnes que ho vulguin podran repetir l'examen de matemàtiques que tenia un error.

PORTAL ACCESNET, ENTRE DILLUNS I DIMARTS

Per fer-ho s'hauran d'insciure al portal ACCESNET entre dilluns i dimarts de la setmana vinent. Aquests estudiants per tant, coneixeran les notes definitives més tard.

La primera operació sortida de les vacances d'estiu comença avui... Seran dies de de molt moviment a les estacions de tren i, també, als aeroports.

I a la Vall d'Aran, la Reina ha visitat les zones més afectades per les riuades de la setmana passada. El Síndic ha agraït la visita i li ha demanat que transmeti que la Vall està en condicions de rebre tothom. La visita l'ha seguit Judit Huerta...

PARLAMENT DE CATALUNYA, AVUI

El periodista Ramon Colom rep el premi Miramar d'Honor d'enguany

El Parlament ha acollit, aquest migdia, l'entrega dels Premis Miramar a la creativitat audiovisual que atorga el consell assessor d'aquesta casa, RTVE a Catalunya.

El periodista Ramon Colom ha rebut el premi d'honor per la seva trajectòria, de més de 40 anys. Una carrera que va començar a Radio España a Barcelona i després a Televisió Espanyola. Els premis Miramar també han destingit la feina de molts estudiants en les categories de ràdio i televisió. Un reconeixement dotat amb 2mil euros i una estada de pràctiques a Ràdio Televisió Espanyola.

L'actualitat blaugrana passa avui per RUBI que s'ha acomiadat del Girona i ha confirmat que ha fitxat pel Barça. Ara, falta saber quin càrrec ocuparà a l'estaff de Tito Vilanova... I, des del Senegal, LEO MESSI ha dit que espera continuar aspirant a tot, malgrat que el BAYERN, amb Guardiola, serà més fort.

COLLET FA BALANÇ

L'Espanyol indignat amb el Barça pel "robatori" de jugadors del planter

El president de l'Espanyol, Joan Collet, ha fet balanç de la temporada i dels seus primers 7 mesos de mandat. Collet ha reconegut que aquest balanç no és del tot positiu, però s'ha mostrat satisfet amb la tasca dels nous consellers. El president però ha aprofitat per atacar durament al Barça per fitxar, sense acord, jugadors del futbol base blanc-i-blau. Collet no s'ha mossegat la llengua i ha arribat a parlar de robatori.

GRAN PREMI D'HOLANDA

Lorenzo l'han operat de man¡tinada i Márquez ha caigut aquest matí

el Gran Premi d'Holanda de Motociclisme està sent d'allò més accidentat. Aquest matí, ha caigut Marc Márquez i s'ha trencat 2 dits, un a la mà i un altre al peu; tot i així, s'espera que demà pugui còrrer.

També hi vol ser Jorge Lorenzo que ja ha tornat a Holanda després que, aquesta matinada, l'hagin operat, a Barcelona, de la fractura que es va fer a la clavícula, ahir, als entrenaments lliures... Ell vol còrrer demà i ara falta que els metges del circuit diguin si li permeten...

BARCELONA, ANIT

Rafael Amargo i Iñaki Márquez obren el Festival Flamenc d'Estiu

Rafael Amargo i Iñaki Márquez van obrir, anit, una nova edició del Festival Flamenc d'Estiu a Barcelona. Hi van presentar la seva "Litúrgia Flamenca" acompanyats de Flamencs catalans. Aquest festival és el més antic de Catalunya, amb més de 14 edicions. El seu objectiu és apropar el flamenc als ciutadans i promocionar artistes catalans. És el cas de la cantaora Alba Carmona que també va actuar ahir.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán