L'Informatiu: L'informatiu 2 - 22/01/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 22/01/2013

22/01/2013 00:08:04
L'informatiu 2 - 22/01/2013 L'informatiu 2 - 22/01/2013
L'informatiu 2 - 22/01/2013 00:08:04 22/01/2013
Sinopsis

El Govern anuncia que Catalunya tanca el 2012 amb un dèficit del 2,3 %

Catalunya tanca el 2012 amb un dèficit del 2,3% del PiB, 8 dècimes per sobre del límit fixat per l'Estat, de l'1,5 %. Segons la Generalitat, aquesta desviació es deu als incompliments financers del govern espanyol.

Ho ha dit el president Mas en la compareixença posterior a la reunió del govern, al costat dels consellers Mas-Colell i Homs. Mas ha ressaltat el gran l'esforç de l'executiu català per reduir la despesa i ha reiterat la petició que es flexibilitzi el límit del dèficit per al 2013. Mas, que també ha parlat de l'actualitat política, ha acusat el govern central de DES-LLEIAL-TAT permanent.

Mentrestant, la declaració de sobirania pactada per CiU, Esquerra i Iniciativa ja ha estat registrada aquest matí al Parlament perquè es voti en el ple de demà. El PSC, que no hi està d'acord, ha presentat el seu propi text però ha demanat més temps per continuar negociant. Des del Parlament, Anna Forment ens en dóna més detalls.

Pels socialistes, el principal escull és la referència a Catalunya com a subjecte polític i jurídic sobirà. En la seva esmena, recorden que el dret a decidir s'ha d'exercir legalment i d'acord amb el govern espanyol.

La nova proposta conjunta de CiU, ERC i ICV atorga al Parlament el lideratge de tot el procés, garantint la cohesió social. Per Joan Herrera, una cosa és el dret a decidir i una altra la independència.

El Partit Popular també ha registrat una proposta que posa l'accent en la lluita contra la crisi. Els populars catalans defensen un finançament singular per Catalunya i reclamen a Artur Mas un canvi d'actitud.

De moment, la CUP també s'ha desmarcat de l'acord, per raons ben diferents...Volen que el text parli dels Països Catalans... però estan disposats a donar un SÍ crític a la declaració.

Els Afectats per la Hipoteca recullen 200.000 signatures a Catalunya

Els moviments ciutadans es mouen.... com ara la Plataforma Prou Retallades, que reclama el dret a decidir en polítiques socials. Divendres presentaran al Parlament una proposta per demanar una renda mínima garantida. També demanen que es retirin els increments de taxes i mesures com ara l'euro per recepta.

I la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha aconseguit, a Catalunya, 200mil signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular que promou la dació en pagament. Aquest matí han demanat a la delegada del Govern que transmeti a Rajoy la necessitat d'accelerar els tràmits per aprovar-la. Dijous presentaran les signatures aconseguides a tot l'Estat, que freguen el milió.

Nou assalt violent a un domicili

Aquesta vegada ha estat en el xalet d'un advocat, a Balaguer, a La Noguera. La matinada de dilluns, 4 homes van assaltar la casa i van amenaçar amb armes de foc al matrimoni que hi viu. Es van endur joies, diners i una col·lecció de monedes. Mentrestant els Mossos continuen investigant els robatoris a domicilis del Baix Empordà i han desarticulat un grup criminal que assaltava amb violència cases de la comarca de La Selva. Els imputen 3 robatoris violents, un delicte de lesions i un altre d'amenaces.

El Barça prepara el partit de Copa de dijous a Malàga, amb la plantilla al complet per primera vegada aquesta temporada. Villa i Cuenca ja tenen l'alta mèdica; i també hi eren Muniesa, Abidal i Piqué, que preveu ser pare avui mateix.

NANI ROMA JA ÉS A CASA. Reconeix que les ordres d'equip el van impedir pujar al podi al Dakar

Nani Roma ha arribat a Barcelona després d'acabar quart el Ral·li Dakar. Roma, ha coincidit a l'aeroport amb el campió en motos, CIRIL DESPRÉS... I, tot seguit, petons i abraçades de la família. El de FOL-GUE-RO-LES ha acabat el ral·li satisfet tot i que se li va escapar una plaça al podi després que el seu equip el fes ajudar al seu company - PETERHANSEL - a guanyar la cursa.

Les campanes de Santa Maria del Mar de Barcelona tornaran a repicar 13 anys després.

Les van haver de retirar perquè l'estructura que les aguantava estava molt malmesa. Ara, han tornat després d'un procès de restauració. Tocaran 3 cops al dia a partir de divendres, quan es farà un concert de celebració.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán