L'Informatiu: L'Informatiu - 21/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 21/07/2016

21/03/2016 00:27:58
L'Informatiu - 21/07/2016 L'Informatiu - 21/07/2016
L'Informatiu - 21/07/2016 00:27:58 21/03/2016
Sinopsis
  • Segueixen les investigacions per aclarir els motius de l'accident d'autocar d'ahir a Freginals en el que hi van morir 13 estudiants d'erasmus que tornaven de les Falles. El conseller d'Interior manté que l'estat de l'autopista no és un dels motius i insisteix en l'error humà com a principal hipòtesi. La declaració del conductor al jutjat s'ha ajornat ja que anit va ser ingressat a la UCI de l'hospital de Tortosa al confirmar-se que patia una contusió pulmonar. L'empresa propietària de l'autocar diu que el vehicle havia passat totes les revisions, que el currículum del xofer és excel·lent i consideren molt difícil que s'adormís.
  • I aquest migdia s'han guardat 5 Minuts de silenci davant de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, on estudiaven la majoria de les víctimes, encapçalat pel president de la Generalitat, la delegada del Govern, altres autoritats i companys de les noies. Arreu de Catalunya s'han repetit els actes d'homenatge en el primer dels dos dies de dol decretats, i les banderes dels edificis oficials onegen a mig pal.
  • Més de 24 hores després de l'accident d'autocar de Freginals encara estan per respondre la majoria de preguntes. Avui el conseller d'Interior ha insistit en que l'estat de la via no té res a veure amb el sinistre però avui ja no ha parlat directament d'error humà. Mentrestant, AIDA SINFREU, la companyia defensa la professionalitat del conductor...
  • Els actes en memòria de les víctimes s'han repetit a tot Catalunya. A migdia el món universitari i les autoritats han guardat cinc minuts de silenci davant l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, on estudiaven la majoria de les noies. Al vestíbul d'aquest edifici hi ha el llibre de condolences on, Mària Sànchez, continuen arribant les mostres de condol.
  • Dada econòmica positiva. La inversió estrangera a Catalunya va augmentar l'any passat prop d'un 58%, fins els gairebé 4.800 milions d'euros./ Contacte tècnic, sense resultats concrets... de moment. El vicepresident Junqueras espera que la seva reunió amb el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, doni fruits d'aquí a un temps. Assegura que el ministre en funcions s'ha compromès a estudiar les propostes del a Generalitat que, recalca, no eren demandes, sinó recordatoris del que ha de fer el govern./ En general, la reunió entre Junqueras i Montoro és vista amb bons ulls per tots els grups.. això sí, mentre iniciativa acusa Junqueras de fer la mateixa política econòmica de Convergència, el PP i ciutadans l'acusen de mala gestió
  • Segon dia de vaga dels controladors aeris francesos i avui s'han cancel·lat 59 vols a l'aeroport del Prat, la majoria amb destí França. Una protesta que arriba en plena Setmana Santa./ La primera tongada d'uns 2.000 estudiants britànics que han vingut a Catalunya per gaudir del SALOUFEST, ja ha passat la primera nit de festa.
  • L'empat a dos del Barça ahir a Vila-real va trencar una ratxa de 13 victòries consecutives tot i que amplien fins a 39 els partits que porten invictes, i fins a nou punts l'avantatge amb l'Atlètic de Madrid. La lliga s'atura ara 15 dies, just abans del clàssic i amb el Barça a cinc victòries del títol./I davant l'Athletic, l'Espanyol va fer un pas endavant en l'objectiu d'aconseguir la permanència. / En bàsquet, el Barça ja és líder en solitari de la lliga, després de la victòria davant l'UCAM Múrcia al Palau i la derrota del València./En ciclisme, avui comença a Calella una Volta a Catalunya amb cartell de luxe i que podreu seguir en directe per Teledeporte. I en motor, inici accidentat del Mundial de Formula 1 mentre el de MotoGP ha començat igual que va acabar l'anterior: amb victòria de Jorge Lorenzo.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán