L'Informatiu: L'Informatiu - 01/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 01/04/2015

01/04/2015 00:27:53
L'Informatiu - 01/04/2015 L'Informatiu - 01/04/2015
L'Informatiu - 01/04/2015 00:27:53 01/04/2015
Sinopsis
  • És el president de Lufthansa demanant perdó a les víctimes de l'accident de Germanwings. Ho ha fet aquest matí a Le Vernet on ha visitat el monòlit en record dels qui van perdre la vida a la tragèdia aèria dels Alps. No ha dit res sobre la investigació després que la companyia hagi admès que al 2009 el copilot que hauria estavellat l'avio voluntàriament va interrompre la formació per un quadre depressiu agut. Sobre la recerca dels cossos, es dona per finalizada. 
  • Amb l'arribada del bon temps i les vacances de setmana santa torna la polèmica a la Barceloneta. Són imatges enregistrades pels veis que denuncien els sorolls i les molèsties provocades pel turisme atret pels molts apartaments turístics que hi ha a la zona L'ajuntament nega que hagi baixat la guardia a la zona./ I precísament la Barceloneta, és un dels priemrs llcos on des d'avui han començat a actuar els agents cívic  s.
  • El jutge de l'audiència nacional pablo Ruz ha enviat a la presó a la mare dels dos germans detinguts ahir a Badalona per Jihadisme. Ruz considera que la dona va facilitar les gestions perque els nois, de 16 anys, marxessin a Síria per unir-se a la Jihad. El marit de la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs, mentre que els nois, que per ser menors han declarat davant la fiscalia, podrien ser enviats a un centre de menors. 
  • L'advocacia de l'Estat estarà a l'alerta sobre tots els passos que es facin a partir del full de ruta acordat per CDC i ERC però, de moment, no actuarà. Mentrestant, avui el debat s'ha centrat en el paper que ha de tenir Unió en aquest preacord. / Ja s'ha obert el termini per sol·licitar el vot per correu per les eleccions municipals
  • És la campanya que, coincidint amb l'èxode de la Setmana Santa, engega el Servei Català de Trànsit. L'objectiu cenral és clar: les distraccions dels mòbils i altres aparells similars. Unes distraccions que estan darrera de l'increment de morts a la carretera que s'està produint aquest any./ Uns 410.000 vehicles es calcula que sortiran de l'àrea metropolitana en aquesta segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, una mica més que l'any passat. /  Recuperar la gestió pública i municipal de l'abastiment d'aigua potable és l'objectiu del Pacte Social per l'Aigua a Catalunya.
  • Per saber com es reproduexien els tumors, el que fan habitualment els investigadors és estudiar la part bioquímica de les cèl·lules. Doncs bé, un equip de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya ho han fet des d'un punt de vista físic i han descobert que la força que fan les cèl·lules unes sobre altres poden influir en la metàstasi del càncer./ Avui compleix deu anys el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación que dóna servei a investigadors de tot Europa./ Ara fa 4 anys es va crear la primera plataforma de crowfounding a Espanya. Ara aquest sistema de cofinançament de projectes a través de la xarxa s'ha convertit en un fenòmen que mou més de 60 milions d'euros a l'any.
  • De poc va servir l'amistós a l'Amsterdam Arena. Davant Holanda, a Espanya se li exigia millorar i esvair dubtes sobre el seu rendiment. No va ser així i la revenja del Mundial del Brasil es va quedar en no res. Els holandesos van dominar el partit davant una selecció apàtica i sense espurna./ El Reial Madrid ha anunciat aquesta mitjanit el fitxatge del brasiler Danilo, que també era pretès pel Barça. Mentrestant, Luis Enrique començarà a preparar demà ja amb tota la plantilla la visita de diumenge al Celta de Vigo amb l'atenció centrada en l'estat físic de Messi./ I en tennis, Carla Suárez jugarà per primera vegada la semifinal d'un gran torneig. Serà el de Miami després de remuntar en un gran partit a Venus Williams
  • Aquesta Setmana Santa, a Tarragona serà més segura que mai. Els organitzadors han aplicat, per primera vegada i de ple un decret aprovat per la Generalitat el 2010. Han posat extintors als passos, han canviat bateries i n'han revisat els frens i la direcció. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán