ERC i Junts perfilen l'estructura del nou Govern
L'Informatiu  ERC i Junts perfilen l'estructura del nou Govern

ERC i Junts perfilen els responsables del nou Govern i divendres podria ser investit Aragonès.

18/05/2021 00:02:18
ERC i Junts perfilen l'estructura del nou Govern ERC i Junts perfilen l'estructura del nou Govern
ERC i Junts perfilen l'estructura del nou Govern 00:02:18 18/05/2021
Sinopsis

Si les bases de Junts donen el vistiplau al pacte, el contrapès de Pere Aragonès serà Elsa Artadi, que ocuparà la vicepresidència. D'ella dependrien Economia i Hisenda. És la persona de màxima confiança de l'expresident Carles Puigdemont i seria l'encarregada d'elaborar els pressupostos. Per ella passarien també els fons europeus. Tot i això, la gestió final dels ajuts es decidirà de forma col·legiada entre tots els departaments.

Una altra persona molt pròxima a Puigdemont, Josep Rius, ocuparia Acció Exterior, que deixarà d'estar en mans d'ERC. Salut, si Junts compleix la seva promesa electoral, serà pel doctor Josep Maria Argimon, amb qui Alba Vergès ha treballat estretament. Vergés podria seguir en el govern i ocupar una de les conselleries de nova creació, la de Feminsime i Igualtat.

De les cares noves, destaca el nom de Laura Vilagrà, número dos d'ERC, que serà el puntal d'Aragonès amb un paper capital dins el govern: dirigirà presidència, la cartera que els republicans consideren de més pes. També agafen la conselleria més polèmica: la d'Interior. Podria ocupar-la Ester Capella, ara a Justícia.

Entre els reptes: encarrilar el canvi de model policial pactat amb la CUP. Esquerra manté Educació, però Josep Bargalló, no repeteix. Tampoc ho farà l'actual titular de Treball i Afers socials, Chackir El Homrani, molt desgastat per la gestió de les residències durant la pandèmia. Queda per veure què farà Roger Torrent, querellat per desobediència, i que, segons ERC estarà segur al nou Govern.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán