Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari
L'Informatiu  Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari

Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari

08/05/2021 00:04:16
Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari
Esquerra anuncia que formarà Govern en solitari 00:04:16 08/05/2021
Sinopsis

Pere Aragonès dona per tancades les negociacions amb Junts. Els republicans s'han cansat d'esperar i a partir d'avui mateix exploraran una investidura en solitari del seu coordinador nacional i vicepresident de la Generalitat en funcions. En roda de premsa aquest dissabte, Aragonès ha afirmat que després de 83 dies de negociacions "ha estat impossible avançar fins a un acord definitiu" i ha assegurat que la distància amb JxCat "segueix sent molt gran".

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha admès que els ha "sorprès" l'anunci d'Aragonès. Malgrat tot, continua estenent la mà a ERC per un executiu independentista. Ara bé, si els republicans opten per governar en solitari i arriben a un acord amb la CUP i els comuns, Sànchez ha garantit que el partit estudiarà que quatre dels seus diputats facilitin la investidura d'Aragonès.

El lider del PSC, Salvador Illa, ha acusat Aragonès d'un "nou fracàs" i li ha demanat explicatament fer un pas al costat per fer possible un "govern d'esquerres". La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ja ha allargat la mà al coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, per formar un executiu progressista.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán