Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits
L'Informatiu  Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits

Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits

15/02/2021 00:08:06
Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits
Aragonès i Illa enceten les converses per ser investits 00:08:06 15/02/2021
Sinopsis

Les eleccions del 14-F deixen als candidats socialista i republicà, Salvador Illa i Pere Aragonès, com a aspirants a ser investits presidents de la Generalitat de Catalunya. El PSC ha estat el partit més votat a les eleccions al Parlament, però ha empatat amb escons amb Esquerra Republicana.

A Ràdio Nacional, Illa ha assegurat que es presentarà a la investidura i que intentarà obtenir el suport dels comuns. Des d'Esquerra Republicana parlen d'una majoria independentista, que sumi els comuns. La cap de llista de Junts, Laura Borràs, de la seva banda diu estar disposada a investir un president d'ERC. Seran claus els vots de la CUP perquè sigui possible i també han trucat als comuns que, en canvi, deixen clar que no volen cap acord amb JxCat i insisteixen en un tripartit d'esquerres.

Vox es decanta per exercir una oposició forta. Ciutadans esquiva les responsabilitats i atribueix la patacada a la baixa participació i la campanya en format telemàtic. Comença un període de negociacions després d'uns comicis amb la participació més baixa de la història i en els quals l'independentisme ha superat el 50% dels escons, i per primera vegada, el 50% dels vots. 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Castellano