www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Polèmica per l'ampliació de l'abocador de Can Mata

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

La Metro - Polèmica per l'ampliació de l'abocador de Can Mata

28 abr. 2021

La Metro hem estat als Hostalets de Pierola, l’Anoia, on es troba l’abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya, que acull els residus de la regió metropolitanaVanesa Capel, de Ferrovial, ens explica que les 2.500 tones d’escombraries que hi arriben cada dia són soterrades i segellades per evitar qualsevol tipus d'emissions. Tot i així, els veïns dels municipis de Collbató, Masquefa i Esparraguera, al Baix Llobregat, es queixen que fa molta pudor. També, segons Roberto Martínez, veí de Masquefa, es preocupen per l’afectació mediambiental a llarg termini. L’abocador ocupa 77 hectàrees i els habitants dels Hostalets han aprovat ampliar 15 hectàrees més per 3,6 milions d’euros, la meitat del pressupost de l’Ajuntament. L’alcalde del municipi, Gerard Parcerisas, creu que no es pot mantenir aquest model econòmic i planteja buscar altres fonts d’ingressos durant els propers nou anys per deixar de dependre econòmicament de la planta, que també genera 120 llocs de treball a la comarca. Tot i les bones intencions, Carles Bou, portaveu de la plataforma Tanquem Can Mata, reclama solucions a curt termini i la clausura de la planta. Des de Ferrovial asseguren que porten a terme tots els controls necessaris per garantir l’estanquitat de l’abocador, però el biòleg Carles Batlles mostra preocupació perquè hi ha hagut altres casos de fuites al cap dels anys, que ha hagut d’assumir l’Administració pública. Des de Tanquem Can Mata també demanen que l’abocador no depengui només del municipi dels Hostalets de Pierola sinó d’una administració més global.

veure més sobre "La Metro - Polèmica per l'ampliació de l'abocador de Can Mata" veure menys sobre "La Metro - Polèmica per l'ampliació de l'abocador de Can Mata"
Programes complets (159)
Clips

Els últims 262 programes de La Metro

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos