Polèmica per l'augment de BTT a Collserola | La Metro
La Metro  L'augment de BTT a Collserola genera malestar i incidents

A La Metro hem estat al Parc de Collserola, on visitants i veïns es queixen que l'increment de cicilistes com a conseqüència de la pandèmia ha fet...

14/04/2021 00:04:24
L'augment de BTT a Collserola genera malestar i incidents L'augment de BTT a Collserola genera malestar i incidents
L'augment de BTT a Collserola genera malestar i incidents 00:04:24 14/04/2021
Sinopsis

A La Metro hem estat al Parc de Collserola, on visitants i veïns es queixen que l'increment de cicilistes com a conseqüència de la pandèmia ha fet augmentar també el perill. Ens ho explica Marta Doñoro, cap de servei d'ús públic del Consorci del Parc de Collserola, que ens diu que alguns dels ciclistes no en tenen a bastament amb els 280 km de pistes sinó que volen accedir a camins estrets i corriols. El cert és que la pràctica de bicicleta en espais naturals està limitada: només es pot circular a un màxim de 20 km/h o en camins de més de 3m d'ample. Per la seva banda, els ciclistes demanen que es modifiqui la normativa. Ens ho han exposat Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, i Miquel Riera, ciclista BTT, que asseguren que hi ha lloc per a tothom i denuncien que de vegades es troben trampes, com troncs o fils de ferro al mig dels camins, amb els quals es poden fer molt de mal.

Per la seva banda, Salvador Ferran i Joan Baucells, presidents de les Associacions de Veïns Som Collserola i Mas Sauró, respectivament, lamenten que darrerament hi ha molta gent a totes hores i que sovint no respecten l'entorn, sovint perquè deconeixen la normativa. Des del parc asseguren que la manca de capacitat sancionadora ho empitjora. Ferran i Baucells reclamen preservar el Parc de Collserola perquè en puguin gaudir a les generacions futures.

Idiomas
Catalán