La guerra infinita. Exposició al MNAC d'Antoni Campañà | La Metro - RTVE Catalunya
La Metro  La Guerra Civil, a l'objectiu d'Antoni Campañà

A La Metro hem estat al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona, per conèixer l'obra fotogràfica d'Antoni Campañà. Al 2018 uns familiars van...

23/04/2021 00:03:46
La Guerra Civil, a l'objectiu d'Antoni Campañà La Guerra Civil, a l'objectiu d'Antoni Campañà
La Guerra Civil, a l'objectiu d'Antoni Campañà 00:03:46 23/04/2021
Sinopsis

La Metro hem estat al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona, per conèixer l'obra fotogràfica d'Antoni Campañà. Al 2018 uns familiars van trobar de forma fortuïta una capsa plena de fotos i negatius de la Guerra Civil, que Campañà havia amagat expressament. Segons Roser Cambray, historiadora de l'Art i comissària MNAC, la intenció va ser oblidar el conflicte i no haver de recordar-lo mai més.

Les imatges són d'una gran qualitat artística i tenen molt valor documental, i ressituen Campañà com un dels grans noms en la fotografia catalana i espanyola del segle XX. Fotògraf des de la infantesa, Antoni Campañà va ser un fotògraf de contrastos. Abans de la Guerra Civil, va destacar com a fotògraf pictorialista. Algunes de les seves obres d'aquest estil, com Tracció de sang, també es poden veure en aquesta exposició. Segons que ens explica Arnau González-Vilalta, historiador i comissari de l'exposició, Campañà va ser un personatge incòmode perquè no es va alinear amb cap bàndol sinó que es va limitar a plasmar la guerra amb el seu objetiu, cosa que el fa més ric, en un moment en què la fotografia prenia protagonisme en la difusió d'idees entre les masses.

La guerra infinita. Antoni Campañà es pot veure al MNAC fins al 18 de juliol de 2021.

Idiomas
Catalán