La Barcelona marítima de postguerra | La Metro - RTVE Catalunya
La Metro  'La Barcelona marítima de postguerra' al Museu Marítim

A La Metro hem descobert les fotografies de Joaquín Tusquets de Cabirol, un empresari benestant que tenia com a afició la fotografia. Durant la...

08/04/2021 00:02:44
'La Barcelona marítima de postguerra' al Museu Marítim 'La Barcelona marítima de postguerra' al Museu Marítim
'La Barcelona marítima de postguerra' al Museu Marítim 00:02:44 08/04/2021
Sinopsis

A La Metro hem descobert les fotografies de Joaquín Tusquets de Cabirol, un empresari benestant que tenia com a afició la fotografia. Durant la postguerra, Tusquets va retratar la quotidianitat dels voltants del port de BarcelonaSílvia Dahiconservadora de l'Arxiu Fotogràfic del Museu Marítim Barcelona, ens explica que els fotògrafs no professionals són capaços de captar el vessant més amable dels períodes foscos, com van ser els anys que retratà Tusquets. A les seves fotos es palpen les ganes de viure d'una població que s'acostava a la vora del mar a respirar aires nous i somniar altres horitzons després d'anys de foscor i misèria.

Tusquets no ens mostra la destrucció de què va ser objecte el port de Barcelona, objectiu de multiples bombardejos per la seva posició estratègica, sinó que fotografia els barcelonins passejant per la vora del mar els caps de setmana. També hi podem apreciar la quantitat de velers que navegaven a causa de la manca de carburants, alguns dels vaixells que van participar en la Segona Guerra Mundial i la sisena flota americana.

La mostra és una tria dels més de 4.300 negatius, datats entre el 1940 i el 1959, que van ser trobats a un contenidor de Palma, Mallorca, i que s'exposen per primera vegada.

'Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra' es pot veure fins al 10 d'octubre al Museu Marítim de Barcelona.

Idiomas
Catalán